Det gode håndværk

Det gode håndværk definerer kvaliteten og kulturarvspotentialet for fremtidens byggeri.

Innovative designløsninger er ikke noget værd, hvis håndværket ikke er på højeste niveau. Derfor støtter Boligfonden Kuben projekter, der fremmer det gode håndværk som fx:

• Udvikling af uddannelse og efteruddannelse indenfor byggeriet.
• Konferencer og netværk, der spreder viden om det gode håndværk.
• Bevaring, udvikling og formidling af håndværksmæssig kulturarv.

Særligt for støttemodtagere
barn-images-t5YUoHW6zRo-unsplash

Udvalg af tidligere legatmodtagere

  • Fagfestivalen HÅNDVÆRK
  • Fagfestivalen HÅNDVÆRK hylder det gode håndværk og arbejder for en mere bæredygtig og fremtidssikret byggebranche. På festivalen bliver der delt viden og erfaringer på tværs af branchen fra håndværker til håndværker. Formålet med det nye samlingssted for byggeriet er, at løse de udfordringer branchen står overfor med færre faglærte, større krav om bæredygtighed og nye biobaserede byggematerialer. Boligfonden Kuben har støttet etablering af området En Bæredygtig Værkstedsdag med 213.800 kroner.

    HÅNDVÆRK FESTIVAL
  • Lærlinge for Bæredygtighed
  • Lærlinge for bæredygtighed er en frivillig forening, der arbejder for at mere bæredygtighed på skemaet på landets erhvervsskoler. Det handler både om at få mere undervisning i bæredygtige håndværksmetoder, påvirke byggeriet/industrien til at agere mere bæredygtigt, stimulere lærlinges nysgerrighed for bæredygtige håndværksmetoder gennem events, understøtte udviklingen af en inkluderende kultur på erhvervsskoler, bygge- og arbejdspladser og påvirke politikerne til at tænke bæredygtighed ind på erhvervsuddannelserne og ud i byggeriet/industrien. Boligfonden Kuben har støttet initiativet med 100.000 kroner.

    Lærlinge for Bæredygtighed
  • Kort & Godt
  • Dansk Håndværks tværfaglige samarbejdsværktøj “Kort & Godt” skal lære elever at samarbejde på tværs af håndværksfagene og nedbryde siloerne mellem fagene. Værktøjet henvender sig til alle i byggeriet, der arbejder sammen med forskellige faggrupper. Derudover er der udarbejdet en særlig undervisningsudgave til elever på erhvervsskolerne. Skoleudgaven er gjort så enkel, at den kan bruges til elever, der har meget lidt eller slet ingen erfaring med det praktiske arbejde på en byggeplads. Samtidigt er den tilpasset læringsmålene på grundforløb 1 på bygge- og anlægsuddannelserne. Dermed kan de unge fra starten af deres uddannelse lære, hvordan de bliver bedre til at få arbejdspladsen til at fungere som en helhed.

    Kort og godt
  • Levende murværk
  • Keramikeren Karen-Lisbeth Rasmussen har fået støtte af Boligfonden Kuben til at arbejde med tegl som udsmykning og integreret kunst i murværk. Karen-Lisbeth har udviklet nye teglsten med reliefvirkning, hvis lys-skyggevirkning gør muren ”levende” og udforsker, hvordan vi kan skabe smukke murværker med ornamentik. Formålet med projektet er at vise, hvordan tegl også i moderne byggeri kan give bygninger sanselighed, kant og karakter. Karen-Lisbeth arbejder ”hands on” med modeller i minitegl ¼ str. for at komme tæt på det taktile og sanselige udtryk, som et murværk har. Når modellen er færdig, er den nærmest som en opskrift, der er lige til at bygge efter. Boligfonden Kuben har støttet projektet med 173.000 kroner

    Murprojekt 3