Boligfonden Kuben nyheder

Her kan du læse Boligfondens seneste nyheder. 


Håndværkertræf skal fremtidssikre byggeriet

Underrepræsentation, diskrimination og dårligt psykisk arbejdsmiljø er hverdagskost for mange kvinder, transpersoner og ikke-binære i byggeriet. Derfor har en gruppe håndværkere taget initiativ til et træf, der skal give et fagligt fællesskab for kønsminoriteter i branchen. Projektet er støttet af Boligfonden Kuben og finder sted fra den 25. august til den 30. august 2020 Makvärket i Knabstrup.

Læs mere: Håndværkertræf skal fremtidssikre byggeriet

Lad os ikke glemme lærlingene i Corona krisen

Tusindvis af elever på erhvervsuddannelserne er i fare for at miste praktikpladser som følge af Coronakrisen. Vi må sikre fremtidens arbejdskraft nu, hvis vi ikke skal tabe flere årgange på gulvet. Debatindlæg i Altinget af Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch.

Læs mere: Lad os ikke glemme lærlingene i Corona krisen

Ny direktør i Boligfonden Kuben

Boligfonden Kuben har udnævnt sin første direktør i 10 år. Det er Sidse Buch, som er politisk-økonomisk konsulent i BAT og har været næstformand i Boligfonden Kubens bestyrelse siden 2014.

Læs mere: Ny direktør i Boligfonden Kuben

Sidste chance for iværksætterlegat

Unge byggespirer kan søge Boligfonden Kubens Spirekasselegat frem til d. 26. januar. Legatet gives til unge iværksættere, der har en god idé, der kan udvikle byggeriet i en mere produktiv, bæredygtig eller innovativ retning.

Læs mere: Sidste chance for iværksætterlegat 

ByK med TRUST vinder Procesprisen

ByK med TRUST vinder Boligfonden Kubens Procespris for at skabe et tillidsbaseret strategisk partnerskab, der leverer avanceret procesarbejde på en stor portefølje af projekter. Prisen uddeles i samarbejde med foreningen Lean Construction DK.

Læs mere: ByK med TRUST vinder Procesprisen

Himmerland Boligforening vinder Bygherreprisen 2019

Den nordjyske boligforening vinder en af byggeriets fornemste priser for renoveringen af boligområdet Kildeparken. Her er det lykkedes at løfte boliger, beboere og bydel samtidig og dermed forvandle Aalborg Øst til et attraktivt boligområde i landets fjerdestørste by.

Læs mere: Himmerland Boligforening vinder Bygherreprisen 2019 

Tre finalister med i opløbet til Procesprisen 2019

Tre skarpe processer er med i det endelige opløb til Boligfonden Kubens Procesprisen 2019, hvor den gode byggeproces hædres De tre er udvalg blandt 9 meget kvalificerede kandidater. Fælles for de tre nominerede er en nytænkende tilgang til både processer, samarbejde og organisering, der alle har bevist sit værd i de færdige projekter, som hvert hold i teams kan være stolte af. Procesprisen uddeles af Lean Construction DK.

Læs mere: Tre finalister med i opløbet til Procesprisen 2019

Danske unikagulve hitter i USA – nu kan de opleves herhjemme

Pernille Snedker Hansens håndlavede trægulve med farverige marmorlignende mønstre har mange fans i USA, hvor kunderne blandt andet tæller hollywoodstjernen Robert Downey Jr. Nu kan du opleve hende herhjemme på en udstilling støttet af Boligfonden Kuben og Statens Kunstfond.

Læs mere: Danske unikagulve hitter i USA – nu kan de opleves herhjemme

Årets faglærer kommer fra Roskilde

Peter Johnny Hansen fra Roskilde Tekniske Skole vinder årets Faglærerpris. Prisen uddeles af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet til en faglærer, som viser ekstraordinært engagement i sine elever og motiverer dem til at blive dygtige indenfor deres felt.

Læs mere: Årets faglærer kommer fra Roskilde

Boligfonden Kuben giver iværksættere vind i sejlene

Tirsdag d. 19. marts bød Boligfonden Kuben velkommen til et nyt kuld af unge håbefulde iværksættere, da fonden uddelte sit traditionsrige Spirekasselegat. I alt syv projekter var kommet gennem nåleøjet til den eftertragtede pris.   

Læs mere: Boligfonden Kuben giver iværksættere vind i sejlene

Sidste chance for at få del i Spirekassen

Frem til d. 30. januar kan unge iværksætter-spirer byde ind med deres gode ideer til Spirekassen. Med 25.000 kr. og et mentorprogram støtter Boligfonden Kuben nemlig de unge byggetalenter, der går rundt med et innovativt projekt i maven.

Læs mere: Sidste chance for at få del i Spirekassen 

Fem finalister dyster om Facility Management Prisen

DFM netværk og Boligfonden Kuben har nu fundet de fem finalister til Facility Management Prisen. Der er tale om fem vidt forskellige kandidater, der alle nærer et brændende ønske om at skabe mere effektiv facility management gennem nyskabende IT-systemer.

Læs mere: Fem finalister dyster om Facility Management Prisen

Mentorer skal hjælpe unge byggeiværksættere ud over rampen

Boligfonden Kuben vil fremme innovation indenfor byggeriet. Derfor tog fonden sidste år initiativ til et mentorprogram, der skal hjælpe unge byggeiværksættere med at få deres idéer ud at leve. Tirsdag aften var et nyt kuld samlet for at få indspark til deres iværksætterdrømme fra erfarne mentorer fra byggebranchen.

Læs mere: Mentorer skal hjælpe unge byggeiværksættere ud over rampen

Vandpartner vinder Boligfonden Kubens Procespris

Vandpartner har vist vejen til den gode proces gennem en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel. Derfor vandt det offentligt-private partnerskabssamarbejde Boligfonden Kubens Procespris ved årets Building Awards, der løb af stablen fredag d. 9. november.

Læs mere: Vandpartner vinder Boligfonden Kubens Procespris

Hør Den2radios podcast-serie 'Håndværk'

I serien fokuserer Den2Radio på glæden ved håndværk og spørger hvorfor, der forsat er så få unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Fremskrivninger tyder på, der bliver stor mangel på fagligt uddannede, men samtidig er det en udfordring at skaffe lærepladser i mange fag. Og så er der fremtidens arbejdsmarked: Hvordan forholder fagene sig til fremtiden? Og vil robotterne og automatiseringen ændre arbejdsmarkedet markant? Og hvordan?
Vi svarer ikke på alle spørgsmål i hver podcast, men vil hen ad vejen give informationer, lydoplevelser og debattere emnerne.

Læs mere: Podcast om håndværksfaget

Ny pris hædrer byggeriets faglærere

Motiverende og inspirerende faglærere er det bedste udgangspunkt for godt byggeri og dygtige håndværkere. Derfor har Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet stiftet Faglærerprisen, som for første gang blev uddelt i går, den 1. august.

Læs mere: Ny pris hædrer byggeriets faglærere

Grønne talenter får et skub fremad

Boligfonden Kuben er stolt sponsor af Markedspladsen på Building Green. På Markedspladsen får ildsjæle, iværksættere og start ups indenfor bæredygtigt byggeri en mulighed for at vise deres innovative idéer frem for resten af branchen uden at betale for en stand. Det er en god investering i fremtidens bæredygtige byggeri, lyder det fra fonden.

Læs mere: Grønne talenter får et skub fremad

Unge FM talenter blev fyldt op med faglige indspark

Hvert år giver Boligfonden Kuben en række unge FM talenter mulighed for at komme med på Dansk Facilities Managements årskonference. Deltagelse i konferencen, festmiddag og overnatning afholdes af fonden, der dermed håber på at inspirere endnu flere unge til at gå FM-vejen.

Læs mere: Unge FM talenter blev fyldt op med faglige indspark

Økonomisk støtte til byggeriets talenter

Barrierer som startkapital og mangel på sparring sætter ofte en stopper for, at de gode og innovative idéer kommer ud over rampen. Det vil Boligfonden Kuben lave om på ved at tilbyde økonomisk støtte og rådgivning. Et spændende tiltag mod bedre muligheder for innovatører og iværksættere, mener Dansk Erhverv.

Læs mere: Økonomisk støtte til byggeriets talenter

Fuld hammer under Driftsherreprisen

Facilities Management skal tale ledelsens sprog, hvis de vil være en strategisk partner for direktionen. Sådan lød budskabet, da Boligfonden Kuben, DFM netværk og DR Ejendomme & Service inviterede til konference i anledningen af Driftsherreprisen. DR’s kendte hammerslagsvært Christian Degn styrede slagets gang og fyrede godt op under deltagerne.

Læs mere: Fuld hammer under Driftsherreprisen

Ung civilingeniør vil optimere byggeriet med kunstig intelligens

Hvordan anvender man kunstig intelligens inden for byggebranchen? Det spørgsmål kan civilingeniør Lasse Rahbek svare på. Han har brugt teknologien til at udvikle et program, der optimerer gitterkonstruktioner i byggeriet. Sidste år vandt han iværksætterprisen Spirekassen, der gav ham mulighed for at videreudvikle projektet.

Læs mere: Ung civilingeniør vil optimere byggeriet med kunstig intelligens

Tørrestativer skal give bedre indeklima

Det skader indeklimaet og kan føre til fugtskader, når man tørrer sit tøj indendørs. Det vil tre unge iværksættere gerne ændre på. Derfor har de udviklet et innovativt tørrestativ, der tørrer tøjet hurtigt, nemt og skånsomt. I 2015 vandt de iværksætterprisen Spirekassen fra Boligfonden Kubn og er nu tæt på første prototype.

Læs mere: Tørrestativer skal give bedre indeklima

Unge talenter får håndsrækning fra Boligfonden Kuben

Tegnestuen Årstiderne Arkitekter var fyldt til bristepunktet, da Boligfonden Kuben onsdag den 29. marts 2017 overrakte årets Spirekassen til ti forventningsfulde unge byggetalenter. De unge iværksættere håber nu, at de kan tage skridtet videre mod at realisere deres projekter.

Læs mere: Unge talenter får håndsrækning fra Boligfonden Kuben

DR Ejendomme vinder Driftherreprisen

Det var et stolt Facility Management team fra DR Ejendomme og Service, der for fuld musik modtog Driftherreprisen på Dansk Facility Management Netværks årskonference i Helsingør torsdag d. 23. marts 2017.

Læs mere: DR Ejendomme vinder Driftherreprisen

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Facebook, Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Facebook her.

Og på Instagram her.

Og LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere information eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen. 

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tel: 3045 0545