Boligfonden Kuben nyheder

Her kan du læse Boligfondens seneste nyheder. 


 Spirekassen sår fremtidens innovation i byggeriet

Onsdag den 6. marts blev Boligfonden Kubens traditionsrige spirekasselegat uddelt til fem nye spirer. Projekterne tæller blandt andet en innovativ emballage til byggepladsen, en metode til at teste utætheder i råhuset og en løsning til forurenet jord.

Læs mere:  Spirekassen sår fremtidens innovation i byggeriet

Styr mindre, styr bedre!

Vi fylder vores byggeprogrammer med et hav af målsætninger. Men måske vi skal nøjes med nogle få klare mål at styre efter, så vi får fælles retning for alle parter på projektet? Årets vinder af Procesprisen viser gevinsterne ved at skære ned på kompleksiteten i målene, når komplekse byggeprojekter skal i hus.

Læs mere: Styr mindre, styr bedre!

Århusiansk ejendomsudvikler vinder Bygherreprisen 2023

Ejendomsselskabet Olav de Linde vinder den prestigefyldte Bygherrepris, som uddeles i samarbejde med Boligfonden Kuben. Den erfarne bygherre har sat sit præg på Aarhus gennem mange år og vinder for sit mangeårige fokus på genbrug og transformation af byggeri til nye formål. Olav de Linde har fundet en forretningsmodel, som virker, og som kan inspirere andre som ønsker at gå i en mere bæredygtig retning.

Læs mere: Århusiansk ejendomsudvikler vinder Bygherreprisen 2023

Tagdækkerteam fra Horsens vinder Byggeriets Faglærerpris

Tre faglærere fra tagdækkeruddannelsen på Learnmark i Horsens vinder Byggeriets Faglærerpris. Teamet favner elevernes forskelligheder, motiverer dem til at dygtiggøre sig og er altid tilgængelige for en snak om både faglige og private udfordringer.

Læs mere: Tagdækkerteam fra Horsens vinder Byggeriets Faglærerpris

Boligfonden Kuben hylder eksperimentet

Vi skal åbne op for nye ideer, eksperimentere mere og lukke det uperfekte ind, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Derfor inviterer Boligfonden Kuben alle iværksættere med en god idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, produktivt eller innovativt til at søge Spirekasselegatet. Legatet åbner for ansøgninger den 10. oktober og er på 25.000 kroner.

Læs mere: Boligfonden Kuben hylder eksperimentet 

Sæt erhvervsskolernes fællesskaber på budgettet

Fællesskaber er altafgørende for de unges uddannelsesvalg, trivsel og evne til at færdiggøre en uddannelse. Derfor skal regeringen øremærke en del af pengene til erhvervsskolerne til at forbedre fællesskaberne på erhvervsskolerne, opgradere de fysiske faciliteter og styrke sammenhængskraften. 

Debatindlæg af Sidse Buch direktør i Boligfonden Kuben og Henrik Mielke næstformand Boligfonden Kuben og Adm. koncerndirektør i MT Højgaard Holding A/S

Læs mere: Sæt erhvervsskolernes fællesskaber på budgettet

De gode ideer spirer i Boligfonden Kubens spirekasse

Mandag den 22. maj kunne Boligfonden Kuben belønne en ny generation af håbefulde iværksættere med spirekasselegatet. Legatet gik i år til otte projekter med hvert sit bud på, hvordan vi forbruger færre ressourcer, bygger mere effektivt og bæredygtigt.

Læs mere: De gode ideer spirer i Boligfonden Kubens spirekasse

Stærke samarbejder søges til Procesprisen

Tirsdag den 28. marts åbner Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK for indstillinger til Procesprisen 2023. Prisen gives til et projekt, samarbejde eller en organisation, som har taget et kritisk blik på deres processer og formået at løfte produktiviteten, dialogen eller kvaliteten gennem nye metoder. Prisen uddeles til årets Building Awards den 9. november.

Læs mere: Stærke samarbejder søges til Procesprisen

Ny robot vil revolutionere renoveringsbranchen

Site-Tech fra Aalborg har opfundet en fugefræserrobot, som kan revolutionere arbejdsmiljøet på store renoveringsprojekter. Boligfonden Kuben har støttet udviklingen af robotten, som allerede har Københavns Rådhus på cv’et.

Læs mere: Ny robot vil revolutionere renoveringsbranchen

Sidste spurt til Spirekasselegatet

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger den 16. januar 2023. Legatet er på 25.000 og kan søges online af alle, der har en god idé til at gøre byggebranchen mere innovativ, produktiv eller bæredygtig.

Læs mere: Sidste spurt til Spirekasselegatet

Drop skyttegravene og gå i parterapi

Byggeriet skal skrue ned for konflikterne og op for samarbejdet. Kun gennem gode processer og tillid kan vi levere effektivt på vigtige dagsordener som bæredygtighed og produktivitet. Af Sidse Buch direktør i Boligfonden Kuben og Morten Skaarup Jensen seniorprojektleder i Lean Construction-DK Netværket. Debatindlægget blev bragt i Dagens Byggeri den 29. november.

Læs mere: Drop skyttegravene og gå i parterapi 

Boligfonden Kuben går all in på iværksætteriet

Vi har brug for flere iværksættere i byggeriet, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling, højne produktiviteten og tiltrække de unge til vores fag, lyder det fra Boligfonden Kuben. Tirsdag den 4. oktober åbner fonden for Spirekasselegatet, der kan søges af alle, som har en idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, innovativt eller produktivt.

Læs mere: Boligfonden Kuben går all in på iværksætteriet

Årets finalister til Procesprisen favner bredt fra det digitale gigaprojekt til genbrug af byggematerialer

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket har fundet de tre finalister til Procesprisen. De tre kandidater afspejler bredden i byggebranchen fra det banebrydende storskala projekt Nyt Hospital Nordsjælland over et enestående bæredygtigt børnehus i Gladsaxe til et nyt værktøj, der skal fremme samarbejde på byggepladsen.

Læs mere: Årets finalister til Procesprisen favner bredt fra det digitale gigaprojekt til genbrug af...

Dansk Håndværk og Boligfonden Kuben sætter samarbejde på skoleskemaet

Byggebranchen skal blive bedre til at arbejde sammen for bundlinjens, miljøets og arbejdsglædens skyld. Derfor har Dansk Håndværk med støtte fra Boligfonden Kuben udviklet undervisningsmaterialet Kort & Godt, der skal lære lærlingene at samarbejde på tværs af fag, så de kan skabe en ny kultur.

Læs mere: Dansk Håndværk og Boligfonden Kuben sætter samarbejde på skoleskemaet

Boligfonden Kuben byder et nyt kuld byggespirer velkommen

Onsdag den 27. april uddelte Boligfonden Kuben Spirekasselegatet til et nyt hold talentfulde iværksættere i byggeriet. Årets projekter favner bredden i byggebranchen med projekter fra digitalisering af ejendomsdrift over lyskunst til bio kompositplader.

Læs mere: Boligfonden Kuben byder et nyt kuld byggespirer velkommen

Bygherreprisen hylder den bæredygtige bygherre: Indstil nu

Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben uddeler igen i år Bygherreprisen i samarbejde med Licitationen. Årets Bygherre kåres på festlig manér ved Building Awards den 10. november, og den prestigefyldte pris overrækkes til en ekstraordinær bygherre, der formår at vise vejen mod en mere bæredygtig byggebranche. Der er nu åbent for indstilling af kandidater.

Læs mere: Bygherreprisen hylder den bæredygtige bygherre: Indstil nu

Den gode proces hædres på Building Awards 2022

Sammen med Boligfonden Kuben uddeler Lean Construction-DK Procesprisen 2022. Prisen gives til et projekt, et samarbejde eller en organisation, som formår at løfte produktiviteten, dialogen eller kvaliteten igennem tilgangen til processen.

Læs mere: Den gode proces hædres på Building Awards 2022

Boligfonden Kuben vil give byggeriet et vidensboost

Vi har brug for ny viden, visioner og perspektiver i byggeriet, lyder det fra Boligfonden Kuben, der som noget helt nyt lancerer en støttepulje til internationale oplægsholdere. Puljen kan søges af alle indenfor byggeriet og dækker udgifterne til at få internationale eksperter til landet.

Læs mere: Boligfonden Kuben vil give byggeriet et vidensboost

Lad os få flere unge talenter på byggebænken

Jobbet som håndværker er kreativt, socialt og ambitiøst – og så er der masser af jobmuligheder. Derfor: Sæt kryds ved en håndværksfaglig ungdomsuddannelse den 1. marts. Debatindlæg i Licitationen den 28. februar 2022 af Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben og Henrik Mielke, direktør i MT Højgaard Holding, næstformand i Boligfonden Kuben

Læs mere: Lad os få flere unge talenter på byggebænken

HOFOR vinder Bygherreprisen 2021 for maratonbyggeri

 Forsyningsselskab og bygherre HOFOR vinder den prestigefyldte Bygherrepris, og kan dermed kalde sig Årets Bygherre 2021. Hovedstadens forsyningsselskab vinder for etablering af syv nye innovative vandværker. En kæmpe byggeopgave til en samlet værdi på 5 mia. kr. Et projekt som sikrer forsyningen af rent vand til københavnerne i de næste mange år.

Læs mere: HOFOR vinder Bygherreprisen 2021 for maratonbyggeri

Enemærke & Petersen vinder Procesprisen 2021

Enemærke & Petersen vinder Boligfonden Kubens Procespris 2021, som uddeles i samarbejde med Lean Construction-DK Netværket. Enemærke & Petersen får prisen for projektet Den Hjælpende Hånd, hvor der er udviklet et enkelt koncept, som har et stort potentiale til at ændre på kulturen i den danske byggebranche.

Læs mere: Enemærke & Petersen vinder Procesprisen 2021

Byggeriets iværksætterlegat åbner for nye ansøgninger

Boligfonden Kubens Spirekasselegat åbner igen for håbefulde iværksættere, der har en idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, innovativt eller produktivt. Legatet er på 25.000 kroner og kan søges af alle uanset uddannelsesmæssig baggrund.

Læs mere: Byggeriets iværksætterlegat åbner for nye ansøgninger

Byggespirer tager Boligfonden Kuben med storm

Salen var fyldt med talentfulde iværksættere, da Boligfonden Kuben uddelte Spirekasselegatet på 25.000 kroner onsdag den 8. september. Årets projekter spænder bredt fra byshelters over bæredygtig emballage til præfabrikerede vægsystemer. Der er store potentialer i flere af projekterne, mener fondens direktør Sidse Buch.

Læs mere: Byggespirer tager Boligfonden Kuben med storm

Tre stærke finalister dyster om Procesprisen 2021

Procesprisen anerkender de aktører i byggeriet, der yder en særlig indsats for at skabe gode samarbejdsrelationer og optimere arbejdsprocesser. Prisen uddeles af Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket efter indstillinger fra hele branchen.

Læs mere: Tre stærke finalister dyster om Procesprisen 2021

Tekstilkunstner vil skabe smukke lysende betonfacader

Kunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen vil forvandle vores byrum med fosforescerende lys. Mørke parker og dunkle facader skal lyses op, når det bliver mørkt. Den lysende kunstner har fået støtte fra Boligfonden Kuben til sine eksperimenter.

Læs mere: Tekstilkunstner vil skabe smukke lysende betonfacader

Tech College Aalborg løber med Byggeriets Faglærerpris

Teamet bag Grundforløb 1 på Tech College Aalborg får Byggeriets Faglærerpris. De får den fornemme pris for deres nyskabende undervisning, evne til at fastholde eleverne og skabe gode relationer på tværs af fag. Det er første gang et helt team løber med Byggeriets Faglærerpris, som uddeles af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet.

Læs mere: Tech College Aalborg løber med Byggeriets Faglærerpris

Iværksætter vil sætte kork på byggeriets grønne dagsorden

Kork er et bæredygtigt byggemateriale, som kan bruges til facader, isolering og indervægge. Alligevel er der få projekter med naturmaterialet herhjemme. Nu vil startup-firmaet Greenday gøre det lettere at bygge miljøvenligt med moduler i kork. Det innovative projekt støttes af Boligfonden Kuben.

Læs mere: Iværksætter vil sætte kork på byggeriets grønne dagsorden

Mangfoldighed betaler sig – også i byggeriet

Mangfoldige arbejdspladser med flere kulturer og køn repræsenteret har en bedre succesrate end homogene arbejdspladser. De er mere lønsomme og innovative. Alligevel tøver de danske byggepladser med at åbne dørene for kvinder og folk af en anden etnisk baggrund end dansk. Der er brug for en kulturændring.

Læs mere: Mangfoldighed betaler sig – også i byggeriet

Indstil byggebranchens bedste bygherre til Bygherreprisen 2021

 Igen i år kårer Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben i samarbejde med Licitationen Årets Bygherre. Den prestigefyldte pris overrækkes til en heldig vinder den 4. november 2021, når en bygherreorganisation eller et konkret projekt hædres for en ekstraordinær bygherreindsats. Nu er der åbent for indstillinger af kandidater.

Læs mere: Indstil byggebranchens bedste bygherre til Bygherreprisen 2021

Havnens Hænder bygger bro til det bæredygtige byggeri

Havnens Hænder sælger bionedbrydelige byggematerialer, som kan erstatte konventionelle materialer i byggeriet. Det bæredygtige byggemarked på Refshaleøen har fået støtte fra Boligfonden Kuben til at bygge bro til fremtidens håndværkere ved at formidle, rådgive og undervise i biobaserede byggematerialer og byggeteknikker

Læs mere: Havnens Hænder bygger bro til det bæredygtige byggeri

Den gode proces hædres på Building Awards 2021

Sammen med Boligfonden Kuben uddeler Lean Construction-DK Procesprisen 2021. Prisen gives til et projekt, et samarbejde eller en organisation, som formår at løfte produktiviteten, dialogen eller kvaliteten igennem tilgangen til processen.

Læs mere: Den gode proces hædres på Building Awards 2021

Sidste udkald for ansøgninger til Boligfonden Kubens Spirekasselegat

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger fredag den 15. januar. Derfor opfordrer fonden alle iværksætterspirer til at komme ud af starthullerne og søge legatet. Spirekasselegatet er på 25.000 kroner og kan søges online af alle, der har en god idé til at gøre byggebranchen mere innovativ, produktiv eller bæredygtig.

Læs mere: Sidste udkald for ansøgninger til Boligfonden Kubens Spirekasselegat

DTU vinder Bygherreprisen 2020

DTU - Danmarks Tekniske Universitet vinder den prestigefyldte Bygherrepris, og kan dermed kalde sig Årets Bygherre 2020. De vinder bl.a. for at implementere en meget ambitiøs og central campusplan, der understøtter et stærkt undervisningsmiljø og tiltrækker forskere, undervisere og studerende fra hele verden.

Læs mere: DTU vinder Bygherreprisen

Lendager Group vinder Procesprisen 2020

Lendager Group vinder Boligfonden Kubens Procespris 2020 for Ressourcerækkerne. Deres mod på at udfordre konventionerne og tage et opgør med de traditionelle processer i byggebranchen gav dem lige det dér ekstra i forhold til deres medfinalister.

Læs mere: Lendager Group vinder Procesprisen 2020

To formidable faglærere løber med Faglærerprisen

Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet har helt ekstraordinært valgt at give Byggeriets Faglærerpris til to kandidater i år. Jacob Pedersen fra Hillerød Tekniske Skole og Chano Høst Kjærhus fra Learnmark i Horsens kan dermed kalde sig Årets Faglærer 2020

Læs mere: To formidable faglærere løber med Faglærerprisen

Håndværkertræf skal fremtidssikre byggeriet

Underrepræsentation, diskrimination og dårligt psykisk arbejdsmiljø er hverdagskost for mange kvinder, transpersoner og ikke-binære i byggeriet. Derfor har en gruppe håndværkere taget initiativ til et træf, der skal give et fagligt fællesskab for kønsminoriteter i branchen. Projektet er støttet af Boligfonden Kuben og finder sted fra den 25. august til den 30. august 2020 Makvärket i Knabstrup.

Læs mere: Håndværkertræf skal fremtidssikre byggeriet

Lad os ikke glemme lærlingene i Corona krisen

Tusindvis af elever på erhvervsuddannelserne er i fare for at miste praktikpladser som følge af Coronakrisen. Vi må sikre fremtidens arbejdskraft nu, hvis vi ikke skal tabe flere årgange på gulvet. Debatindlæg i Altinget af Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch.

Læs mere: Lad os ikke glemme lærlingene i Corona krisen

Ny direktør i Boligfonden Kuben

Boligfonden Kuben har udnævnt sin første direktør i 10 år. Det er Sidse Buch, som er politisk-økonomisk konsulent i BAT og har været næstformand i Boligfonden Kubens bestyrelse siden 2014.

Læs mere: Ny direktør i Boligfonden Kuben

Sidste chance for iværksætterlegat

Unge byggespirer kan søge Boligfonden Kubens Spirekasselegat frem til d. 26. januar. Legatet gives til unge iværksættere, der har en god idé, der kan udvikle byggeriet i en mere produktiv, bæredygtig eller innovativ retning.

Læs mere: Sidste chance for iværksætterlegat 

ByK med TRUST vinder Procesprisen

ByK med TRUST vinder Boligfonden Kubens Procespris for at skabe et tillidsbaseret strategisk partnerskab, der leverer avanceret procesarbejde på en stor portefølje af projekter. Prisen uddeles i samarbejde med foreningen Lean Construction DK.

Læs mere: ByK med TRUST vinder Procesprisen

Himmerland Boligforening vinder Bygherreprisen 2019

Den nordjyske boligforening vinder en af byggeriets fornemste priser for renoveringen af boligområdet Kildeparken. Her er det lykkedes at løfte boliger, beboere og bydel samtidig og dermed forvandle Aalborg Øst til et attraktivt boligområde i landets fjerdestørste by.

Læs mere: Himmerland Boligforening vinder Bygherreprisen 2019 

Tre finalister med i opløbet til Procesprisen 2019

Tre skarpe processer er med i det endelige opløb til Boligfonden Kubens Procesprisen 2019, hvor den gode byggeproces hædres De tre er udvalg blandt 9 meget kvalificerede kandidater. Fælles for de tre nominerede er en nytænkende tilgang til både processer, samarbejde og organisering, der alle har bevist sit værd i de færdige projekter, som hvert hold i teams kan være stolte af. Procesprisen uddeles af Lean Construction DK.

Læs mere: Tre finalister med i opløbet til Procesprisen 2019

Danske unikagulve hitter i USA – nu kan de opleves herhjemme

Pernille Snedker Hansens håndlavede trægulve med farverige marmorlignende mønstre har mange fans i USA, hvor kunderne blandt andet tæller hollywoodstjernen Robert Downey Jr. Nu kan du opleve hende herhjemme på en udstilling støttet af Boligfonden Kuben og Statens Kunstfond.

Læs mere: Danske unikagulve hitter i USA – nu kan de opleves herhjemme

Årets faglærer kommer fra Roskilde

Peter Johnny Hansen fra Roskilde Tekniske Skole vinder årets Faglærerpris. Prisen uddeles af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet til en faglærer, som viser ekstraordinært engagement i sine elever og motiverer dem til at blive dygtige indenfor deres felt.

Læs mere: Årets faglærer kommer fra Roskilde

Boligfonden Kuben giver iværksættere vind i sejlene

Tirsdag d. 19. marts bød Boligfonden Kuben velkommen til et nyt kuld af unge håbefulde iværksættere, da fonden uddelte sit traditionsrige Spirekasselegat. I alt syv projekter var kommet gennem nåleøjet til den eftertragtede pris.   

Læs mere: Boligfonden Kuben giver iværksættere vind i sejlene

Sidste chance for at få del i Spirekassen

Frem til d. 30. januar kan unge iværksætter-spirer byde ind med deres gode ideer til Spirekassen. Med 25.000 kr. og et mentorprogram støtter Boligfonden Kuben nemlig de unge byggetalenter, der går rundt med et innovativt projekt i maven.

Læs mere: Sidste chance for at få del i Spirekassen 

Fem finalister dyster om Facility Management Prisen

DFM netværk og Boligfonden Kuben har nu fundet de fem finalister til Facility Management Prisen. Der er tale om fem vidt forskellige kandidater, der alle nærer et brændende ønske om at skabe mere effektiv facility management gennem nyskabende IT-systemer.

Læs mere: Fem finalister dyster om Facility Management Prisen

Mentorer skal hjælpe unge byggeiværksættere ud over rampen

Boligfonden Kuben vil fremme innovation indenfor byggeriet. Derfor tog fonden sidste år initiativ til et mentorprogram, der skal hjælpe unge byggeiværksættere med at få deres idéer ud at leve. Tirsdag aften var et nyt kuld samlet for at få indspark til deres iværksætterdrømme fra erfarne mentorer fra byggebranchen.

Læs mere: Mentorer skal hjælpe unge byggeiværksættere ud over rampen

Vandpartner vinder Boligfonden Kubens Procespris

Vandpartner har vist vejen til den gode proces gennem en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel. Derfor vandt det offentligt-private partnerskabssamarbejde Boligfonden Kubens Procespris ved årets Building Awards, der løb af stablen fredag d. 9. november.

Læs mere: Vandpartner vinder Boligfonden Kubens Procespris

Hør Den2radios podcast-serie 'Håndværk'

I serien fokuserer Den2Radio på glæden ved håndværk og spørger hvorfor, der forsat er så få unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Fremskrivninger tyder på, der bliver stor mangel på fagligt uddannede, men samtidig er det en udfordring at skaffe lærepladser i mange fag. Og så er der fremtidens arbejdsmarked: Hvordan forholder fagene sig til fremtiden? Og vil robotterne og automatiseringen ændre arbejdsmarkedet markant? Og hvordan?
Vi svarer ikke på alle spørgsmål i hver podcast, men vil hen ad vejen give informationer, lydoplevelser og debattere emnerne.

Læs mere: Podcast om håndværksfaget

Ny pris hædrer byggeriets faglærere

Motiverende og inspirerende faglærere er det bedste udgangspunkt for godt byggeri og dygtige håndværkere. Derfor har Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet stiftet Faglærerprisen, som for første gang blev uddelt i går, den 1. august.

Læs mere: Ny pris hædrer byggeriets faglærere

Grønne talenter får et skub fremad

Boligfonden Kuben er stolt sponsor af Markedspladsen på Building Green. På Markedspladsen får ildsjæle, iværksættere og start ups indenfor bæredygtigt byggeri en mulighed for at vise deres innovative idéer frem for resten af branchen uden at betale for en stand. Det er en god investering i fremtidens bæredygtige byggeri, lyder det fra fonden.

Læs mere: Grønne talenter får et skub fremad

Unge FM talenter blev fyldt op med faglige indspark

Hvert år giver Boligfonden Kuben en række unge FM talenter mulighed for at komme med på Dansk Facilities Managements årskonference. Deltagelse i konferencen, festmiddag og overnatning afholdes af fonden, der dermed håber på at inspirere endnu flere unge til at gå FM-vejen.

Læs mere: Unge FM talenter blev fyldt op med faglige indspark

Økonomisk støtte til byggeriets talenter

Barrierer som startkapital og mangel på sparring sætter ofte en stopper for, at de gode og innovative idéer kommer ud over rampen. Det vil Boligfonden Kuben lave om på ved at tilbyde økonomisk støtte og rådgivning. Et spændende tiltag mod bedre muligheder for innovatører og iværksættere, mener Dansk Erhverv.

Læs mere: Økonomisk støtte til byggeriets talenter

Fuld hammer under Driftsherreprisen

Facilities Management skal tale ledelsens sprog, hvis de vil være en strategisk partner for direktionen. Sådan lød budskabet, da Boligfonden Kuben, DFM netværk og DR Ejendomme & Service inviterede til konference i anledningen af Driftsherreprisen. DR’s kendte hammerslagsvært Christian Degn styrede slagets gang og fyrede godt op under deltagerne.

Læs mere: Fuld hammer under Driftsherreprisen

Ung civilingeniør vil optimere byggeriet med kunstig intelligens

Hvordan anvender man kunstig intelligens inden for byggebranchen? Det spørgsmål kan civilingeniør Lasse Rahbek svare på. Han har brugt teknologien til at udvikle et program, der optimerer gitterkonstruktioner i byggeriet. Sidste år vandt han iværksætterprisen Spirekassen, der gav ham mulighed for at videreudvikle projektet.

Læs mere: Ung civilingeniør vil optimere byggeriet med kunstig intelligens

Tørrestativer skal give bedre indeklima

Det skader indeklimaet og kan føre til fugtskader, når man tørrer sit tøj indendørs. Det vil tre unge iværksættere gerne ændre på. Derfor har de udviklet et innovativt tørrestativ, der tørrer tøjet hurtigt, nemt og skånsomt. I 2015 vandt de iværksætterprisen Spirekassen fra Boligfonden Kubn og er nu tæt på første prototype.

Læs mere: Tørrestativer skal give bedre indeklima

Unge talenter får håndsrækning fra Boligfonden Kuben

Tegnestuen Årstiderne Arkitekter var fyldt til bristepunktet, da Boligfonden Kuben onsdag den 29. marts 2017 overrakte årets Spirekassen til ti forventningsfulde unge byggetalenter. De unge iværksættere håber nu, at de kan tage skridtet videre mod at realisere deres projekter.

Læs mere: Unge talenter får håndsrækning fra Boligfonden Kuben

DR Ejendomme vinder Driftherreprisen

Det var et stolt Facility Management team fra DR Ejendomme og Service, der for fuld musik modtog Driftherreprisen på Dansk Facility Management Netværks årskonference i Helsingør torsdag d. 23. marts 2017.

Læs mere: DR Ejendomme vinder Driftherreprisen

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545