Tre fundamentalt forskellige finalister dyster om Procesprisen

Juryen har fundet de tre finalister, der skal dyste om årets Procespris. Der er tale om tre meget forskellige kandidater, der dækker et bredt spektrum indenfor byggeriet.

 Boligfonden Kuben procespris 1

Procesprisen hædrer de gode mænd og kvinder indenfor byggeriet, som gør en ekstra indsats for at skabe gode samarbejdsrelationer og indføre bedre arbejdsprocesser. Prisen uddeles af Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket - hvert efterår efter indstillinger fra hele branchen. I år var 8 meget forskellige kandidater i spil til finalen.

- Jeg tror aldrig, at vi har haft så bredt et ansøgerfelt. Det var virkelig svært at vælge de tre finalister, fordi de indstillede kandidater havde et vidt forskelligt udgangspunkt. Vi har både haft lean projekter i spil til prisen og projekter med et særligt fokus på bæredygtighed. Hvert fokusområde giver bestemte processer, samarbejdsmodeller og nedslag i tidslinjen, så det har været svært at sammenligne på tværs af ansøgerfeltet, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch, der sidder med i juryen.

 De tre finalister er Enemærke & Petersen A/S, Lendager Group og Boligselskabet Sjælland.

Enemærke & Petersen
Enemærke & Petersen får en finaleplads for deres målrettede arbejde med at reducere spildtid og øge produktiviteten med metoder og principper fra lean. Entreprenørfirmaet bruger dokumentation og data til at understøtte arbejdet og involverer håndværkerne, så der bliver nedbrudt siloer.
- Enemærke & Petersen arbejder systematisk med lean værktøjerne på deres byggesager. De bruger data til at forbedre performance og deler gerne deres viden med resten af branchen. Denne lyst til at bidrage positivt til byggeriet, er en af grundene til, at juryen har udvalgt Enemærke & Petersen til en af årets tre finalister, siger projektleder i Lean Construction-DK Netværket Morten Skaarup Jensen.

Lendager Group
Årets anden finalist er i en helt anden boldgade. Det er Lendager Group med Ressourcerækkerne. Ressourcerækkerne er et boligbyggeri i Ørestad, bygget med upcyclede materialer efter cirkulære principper. For at få det ekstraordinære projekt op at stå, er rolle- og ansvarsfordelingen mellem entreprenør, bygherre og arkitekt blevet vendt på hovedet:
- På Ressourcerækkerne er alle roller blevet vendt og drejet for at skabe et nytænkende bæredygtigt byggeri. Samtidig har projektet sat fokus på de klimamæssige udfordringer og store mængder affald, som byggeriet producerer hvert år. Ressourcerækkerne har været en øjenåbner for hele branchen, siger Sidse Buch.

Boligselskabet Sjælland
Tredje og sidste finalist er Skademosen ved Boligselskabet Sjælland. Boligselskabet udbød en rammeaftale i 2017 som et partnering-lignende samarbejde med tidlig inddragelse, opnåelse af gentagelseseffekter og optimering af et koncept for CLT (Cross Laminated Timber) byggeri af almene boliger.
- Boligselskabet Sjællands klare vision har resulteret i en løbende optimering fra projekt til projekt. Det særlige fokus på synergi- og gentagelseseffekter har givet gevinst på en lang række byggesager, ligesom det er lykkedes at dyrke synergierne imellem digitale projekteringsmetoder og moderne produktionsprincipper. Endelig har integrationen i CLT i projektet vist en vej til store CO2-besparelser i byggeriet, siger Morten Skaarup Jensen.

Vinderen af Procesprisen offentliggøres i november 2020

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545