Havnens Hænder bygger bro til det bæredygtige byggeri

Havnens Hænder sælger bionedbrydelige byggematerialer, som kan erstatte konventionelle materialer i byggeriet. Det bæredygtige byggemarked på Refshaleøen har fået støtte fra Boligfonden Kuben til at bygge bro til fremtidens håndværkere ved at formidle, rådgive og undervise i biobaserede byggematerialer og byggeteknikker

Boligfonden Kuben støtte til Havnens Hænder

Havnens Hænder er startet af Mikkel Damgaard Nielsen, Karl Nørgaard og Magnus Henriques. De er alle tre uddannede håndværkere og var trætte af at lede efter alternativer til konventionelle byggematerialer, når de skulle bygge bæredygtigt. Derfor tog de initiativ til det bæredygtige byggemarked i 2019.

- Vi sælger kun bionedbrydelige og sunde byggematerialer, som vi kan stå inde for. Hvis vi bygger mere med hurtig fornybare ressourcer som hamp, græs, hør og strå, kan vi begrænse byggeriets CO2 udledning markant. Der er meget snak om træbyggeri lige nu, og det er vi virkelig glade for, men vi skal udvide paletten, så vi bruger endnu flere biobaserede byggematerialer, lyder det fra Magnus Henriques, som er uddannet murer.

Støtte til formidling

De biobaserede materialer kræver ofte lidt ekstra viden i byggefasen. Derfor har Havnens Hænder fået 120.000 kroner fra Boligfonden Kuben til at producere en række hands-on videoer, hvor materialerne bliver demonstreret i praksis. Derudover er en podcastserie om bæredygtigt byggeri på trapperne, ligesom byggemarkedet skal danne rammen om flere workshops om bæredygtigt byggeri.

- Havnens Hænder er nogle virkelig gode rollemodeller for den unge generation af håndværkere, som ønsker at bidrage positivt til samfundet med bæredygtigt byggeri og godt håndværk. Havnens Hænder hjælper dem med at finde de rigtige materialer og forstå byggeteknikkerne bag. Det er et virkelig sympatisk projekt, lyder det fra Mikkel Westfall, kreativ direktør i Årstiderne Arkitekter og medlem af Boligfonden Kubens bestyrelse.

Lever op til alle kriterier for støtte

Den særlige kobling mellem bæredygtigt byggeri og godt håndværk vakte Boligfonden Kubens interesse. Fonden støtter nemlig projekter, som fremmer det gode håndværks fremtid og byggeriets bæredygtige omstilling. Derudover har fonden afsat en mindre pulje til den gode idé indenfor byggeri.

- Det er ret sjældent, at et projekt kommer omkring alle tre parametre. Havnens Hænder har formået at få hænderne op af lommen og skabe en sjælden symbiose mellem teori og praksis, der fremmer det gode håndværk og den grønne omstilling. Jeg håber, at deres gode idé kan inspirere flere unge til at blive håndværkere, slutter Mikkel Westfall.

Næste ansøgningsfrist for tematiserede ansøgninger til Boligfonden Kuben er den 8. april. Fonden uddeler typisk mellem 25.000 kroner og 150.000, men i særlige tilfælde kan fonden bevillige mere i støtte. Der skal søges online her: https://www.boligfondenkuben.dk/ansogningstemaer/oversigt-over-ansogningstemaer   

 

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545