Indstil byggebranchens bedste bygherre til Bygherreprisen 2021

 Igen i år kårer Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben i samarbejde med Licitationen Årets Bygherre. Den prestigefyldte pris overrækkes til en heldig vinder den 4. november 2021, når en bygherreorganisation eller et konkret projekt hædres for en ekstraordinær bygherreindsats. Nu er der åbent for indstillinger af kandidater.

Bygherreprisen Boligfonden Kuben 2020 hjemmeside

Styr på visionerne
I år stilles der skarpt på bygherrens evne til at omsætte tanker og ideer til konkrete løsninger til gavn for de endelige brugere, og på bygherrens evne til at føre et projekts visioner ud i livet.

- Vision, målsætning eller business case. Kært barn har mange navne, og i år leder vi efter visionære bygherrer, og ser på om målsætningerne, den tiltænkte strategi og de oprindelige behov er afdækket og opfyldt når byggeriet tages i brug. Vi ser desuden på, hvordan bygherren tager ansvar for at sikre, at forventningerne til byggeriet og visionen fastholdes i overleveringen såvel som ibrugtagningen fx gennem dialog, målinger eller evalueringer”, fortæller områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Prisen uddeles ud fra i alt tre kriterier, og med de faste kriterier omkring bygherrens aftryk og værdi-skabelsen for omverdenen er der fortsat et fokus på bygherrer og projekter som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt, der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Juryen og udvælgelsesprocessen
Juryen bag Bygherreprisen har fået et nyt medlem. Det er Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arki-tekter. Hun suppleres af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direk-tør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparrer desuden med Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen.

Onlineafstemning
Omverdenen har i år for første gang direkte indflydelse på, hvem der skal vinde prisen. I september åbner en offentlig afstemning, hvor brugere, leverandører og samarbejdspartnere kan stemme på netop deres favoritkandidat blandt de tre nominerede finalister. Disse stemmer vil tælle som et ekstra jurymedlem i afgørelsen.

Formand for juryen, Palle Adamsen, ser frem til at hædrer landets dygtigste bygherrer:

-Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne.

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen og både offentlige, kommunale, statslige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og har dokumenteret evnen at skabe en stærk vision – baseret på en grundig behovsforståelse – og implementeret denne gennem byggeprojektet og frem til den faktiske brug.

-Vi ser frem til at modtage årets indstillinger, og håber på at feltet igen i år spænder bredt både i forhold til projekternes type og geografi, siger Henrik L. Bang.

 

Tidligere vindere
Vinderne de seneste år har været Himmerland Boligforening og DTU – Danmarks Tekniske Universi-tet. Førstnævnte vandt i 2019 for sit arbejde med at udvikle sig selv som organisation og omverdenen igennem byggeprojekter. Sidstnævnte modtog prisen i 2020 for campusudviklingsplanen ”Transfor-ming DTU”, en bygherreindsats som løbende er blevet udviklet og kvalificeret, og som i dag er et afgørende element i forhold til at skabe et konkurrencedygtigt universitetsmiljø.

Der er nu åbent for indstillinger til Bygherreprisen 2021, og frem til d. 14. juni kan du indstille kandida-ter her.

 

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545