Boligfonden Kuben byder et nyt kuld byggespirer velkommen

Onsdag den 27. april uddelte Boligfonden Kuben Spirekasselegatet til et nyt hold talentfulde iværksættere i byggeriet. Årets projekter favner bredden i byggebranchen med projekter fra digitalisering af ejendomsdrift over lyskunst til bio kompositplader.

 Spirekasse2022hjemmeside

Byggebranchen er i gang med en stor omstilling, hvor der skal bygges med mere bæredygtige materialer, bruges digitale værktøjer og tages et større socialt ansvar. Onsdag den 27. april kom en ny generation af iværksættere med deres bud på, hvordan vi kan tackle nogle af problemerne. Det skete til Boligfonden Kubens uddeling af Spirekasselegatet på 25.000 kroner, som i år gik til fem vidt forskellige projekter.

  • Projekterne kommer med visionære bud på, hvordan vi kan løse nogle af problemerne i byggebranchen. De fem projekter favner bredt fra genbrug af affald fra byggematerialer over digital ejendomsdrift til lyskunst med fokus på bedre udnyttelse af dagslyset. Vi er glade for at støtte en ny generation af talentfulde byggespirer, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch.

Intelligent drift

En af legatmodtagerne er ejendom.com, der har udviklet en digital platform til rådgivere, administratorer og ejendomsejere. Løsningen giver et samlet overblik over ejendommens tilstand, fremtidige drifts-, vedligeholdelses- og renoveringsopgaver og dokumentation på alt, hvad der er lavet. Initiativtagerne bag den digitale løsning vil bruge Spirekasselegatet til at udbygge platformen:  

  • Vi har søgt Boligfonden Kuben om støtte til at udbygge platformen, så vi kan indsamle endnu mere data og blandt andet integrere platformen med Energistyrelsens Energimærke. Vi ønsker at gøre ejendomsvedligeholdelsen mere intelligent, så du let kan se og dokumentere sammenhængen mellem dit forbrug, klimaaftryk og kommende byggesager med henblik på at opnå besparelser og energioptimeringer. Platformen skal også være en hjælp til at forudse, hvilke renoveringer der bedst kan betale sig ud fra et energimæssigt eller prismæssigt synspunkt, siger adm. direktør i ejendom.com Tomas Zhang Mathiesen.

Paint R’ får endnu et legat

På dagen havde fonden inviteret tidligere legatmodtagere til at komme og fortælle, hvordan de har arbejdet med at realisere deres ideer. En af dem var Paint R’, der har udviklet en bæredygtig og brugercentreret malingsemballage til at erstatte de runde plastspande, der er dårlige for miljøet og malernes arbejdsmiljø. Paint R’ fik Spirekasselegatet i 2021 og har fået yderligere støtte fra fonden til at søge rådgivning indenfor salg, kontrakter, jura og revision.

  • Det har været et kæmpe boost for moralen at få støtte fra Boligfonden Kuben. Det betyder meget for os, at fonden har trådt til og hjulpet os med patentansøgninger, rådgivning og jura. Vi er en lille start up, som skal forhandle med nogle meget store malingsproducenter, så vi har brug for hjælp udefra, hvis vi skal lykkedes med projektet. Samtidig har Boligfonden Kuben givet os adgang til et community af iværksættere, der også arbejder med at forandre byggebranchen. Det har givet os virkelig meget god energi, siger Victoria Søgaard fra Paint’R.

Spirekasselegatet åbner for ansøgninger igen til efteråret. Indtil da er det muligt at søge fonden om støtte indenfor en række temaer. Næste ansøgningsfrist er den 8. juni. Se mere på www.boligfondenkuben.dk

Liste over legatmodtagere Spirekasse niveau 1:

  • Development of the Light object ‘Daydreamer’
    v/Ieva Baranauskaite og Ruta Palionyte 
  • Standardisering og automatisering af tilstands- og vedligeholdelsesrapporter v/Tomas Zhang Mathiesen
  • Diffusionsåben Brandhæmmende Bio-kompositplade v/Lukas Lewis Junkel og Jens Frederik Hagen Hvidberg-Hansen 
  • Prototype af Bornholms stenbrudsrute v/Cecilie Esper og Emma Koninckx
  • ’Med jord skal du støbe’ v/Frederik Lykkeberg Larsen og Sune Lund Bunke

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545