Årets finalister til Procesprisen favner bredt fra det digitale gigaprojekt til genbrug af byggematerialer

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket har fundet de tre finalister til Procesprisen. De tre kandidater afspejler bredden i byggebranchen fra det banebrydende storskala projekt Nyt Hospital Nordsjælland over et enestående bæredygtigt børnehus i Gladsaxe til et nyt værktøj, der skal fremme samarbejde på byggepladsen.

Procesprisen hædrer de organisationer, projekter og samarbejder, som går en ekstra mil for at skabe gode processer i byggeriet. Nu løfter Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket sløret for de tre finalister, som er kommet gennem nåleøjet. Det er Nyt Hospital Nordsjælland sammen med NCC, Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen og procesværktøjet Kort og Godt udviklet af Dansk Håndværk.

- Vi har haft et meget spændende og bredt kandidatfelt. Når vi er endt med Nyt Hospital Nordsjælland, Gladsaxe Kommune og Kort og Godt udviklet af Dansk Håndværk, skyldes det, at de har haft modet til at gå nye veje for at skabe en bedre samarbejdskultur og et mere bæredygtigt byggeri, siger direktør for Boligfonden Kuben og medlem af juryen Sidse Buch.

 Procespris finalister 2022 a

Nyt Nordsjælland Hospital og NCC

Nyt Nordsjælland Hospital er nomineret sammen med NCC. Det gigantiske barmarksprojekt på 123.000 m2 er gået fra en faseinddelt planlægning til en samkøring og et helhedshensyn faserne imellem i et stærkt datadrevet digitalt univers. Resultatet er en meget effektiv styring af udførelsen.

  • Nyt Hospital Nordsjælland er en meget ambitiøs bygherre, der har taget styring på projektet og udarbejdet meget detaljerede tidsplaner i tæt samarbejde med de involverede parter. Deres tilgang kan være med til at flytte branchen, siger seniorprojektleder i Lean Construction-DK og medlem af juryen Morten Skaarup Jensen.

Procespris finalister 2022 b

Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen

Den anden nominerede er Gladsaxe Kommune for Børnehuset Svanen, der er ét af to parallelle projekter. Første del var nedrivning og genanvendelse af Gl. Gladsaxe skole, mens anden del er opførslen af Børnehuset Svanen. Materialer høstet fra den gamle skole indgår i det nye børnehus.

  • Vi taler meget om at bygge bæredygtigt, men få gør det så konsekvent som Gladsaxe Kommune på Børnehuset Svanen. Ved at genbruge materialerne fra den gamle skole, viser de vejen til et mere cirkulært byggeri og samtidig viser de vejen for tættere og mere fleksibelt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og udførende, siger Sidse Buch.

Procespris finalister 2022 c

Kort og Godt

Den sidste finalist er procesværktøjet Kort og Godt, som vil lære elever på erhvervsuddannelser indenfor bygge- og anlæg til at se deres opgave som en del af en større helhed ude på en byggeplads. Det handler om fremme samarbejdet, skabe bedre byggeprocesser, større arbejdsglæde og højere effektivitet.

  • Kort & Godt’ er et vigtigt projekt og et initiativ vi har manglet i branchen, hvor unge nyuddannede byggefolk sendes ud i siloer uden tilstrækkelig forståelse for den sammenhæng de indgår i. Værktøjet er bygget op som en række enkle spørgsmål, de unge skal stille sig selv, så de får afklaret opgaven, evalueret på opgaven tænkt næste skridt ind, siger Morten Skaarup Jensen.

Vinderen af Procesprisen findes den 10. november. Juryen bag prisen består af:

Sidse Buch, Konsulent i BAT og direktør i Boligfonden Kuben

Jesper Schat-Holm, Partner og Afdelingsleder, Wissenberg

Malene Raagaard Møller, Senior Udviklingschef, NCC

Søren Wandahl, Ingeniørdocent, Ph.D, Aarhus Universitet

Morten Skaarup Jensen, Seniorprojektleder Værdibyg/Lean Construction-DK

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545