Boligfonden Kuben går all in på iværksætteriet

Vi har brug for flere iværksættere i byggeriet, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling, højne produktiviteten og tiltrække de unge til vores fag, lyder det fra Boligfonden Kuben. Tirsdag den 4. oktober åbner fonden for Spirekasselegatet, der kan søges af alle, som har en idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, innovativt eller produktivt.

 spirekasse aabning 2022 a

Byggeriet er under pres. I løbet af få år skal vi igennem en grøn omstilling, øge vores produktivitet og samtidig overbevise den unge generation om, at byggeriet også er et sted for dem. Det kræver nytænkning, gå på mod og et større udsyn. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi får nogle iværksættere på banen, som kan ændre vores vaner og introducere nye og bedre måder at bygge på, lyder det fra direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch, som åbner for ansøgninger til Spirekasselegatet:

  • Iværksætterne ser på branchen på en anden måde end os, der er gamle i gårde. De udfordrer status quo og stiller de nødvendige spørgsmål, som udvikler byggeriet i en bedre retning. Vi har netop afholdt en netværksdag med tidligere legatmodtagere, og det var tydeligt, at den unge generation har nogle banebrydende idéer, som kan forandre byggeriet i en markant bedre retning, siger Sidse Buch.

spirekasse aabning 2022 cc

Klippekasse til armeringsjern fik støtte

Spirekasselegatet er på 25.000 kroner og kan søges af alle uanset baggrund. Det eneste krav er, at din idé skal gøre byggeriet mere bæredygtigt, forbedre produktiviteten eller øge kvaliteten i byggeriet. Hvis du får legatet, har du mulighed for senere at søge om mere støtte til at udvikle dit projekt. Det har virksomheden Box-cut.com gjort. De har udviklet en klippekasse til armeringsjern. Kassen sørger for, at klipningen sker i god arbejdshøjde og hurtigt og let kan bevæges hen til jernet. For håndværkerne betyder det markant færre tunge løft og et farvel til de dårlige arbejdsstillinger, der tidligere har været forbundet med arbejdsprocessen.

spirekasse aabning 2022 bb

  • Spirekasselegatet har betydet alverden for os. Vi var ikke kommet så langt med vores opfindelse uden legatet. Efter det første legat har vi fået støtte til en mentor, der har hjulpet os med at gøre forretningen bedre, og så har vi været på messe i Tyskland for at vise vores opfindelse frem. Det forventer vi os meget af, siger direktør i Box-cut.com Tommy Dahlgaard, som drømmer om at arbejde fuld tid i virksomheden i løbet af et års tid.

Fokus på den gode idé

Innovation kan komme mange steder fra. Derfor støtter Boligfonden Kuben nytænkende projekter indenfor byggeriet i bred forstand. Det kan være bæredygtige byggematerialer, men også lyskunst, digitale løsninger og nye former for emballage. Det er den gode idé, der tæller.

  • I bestyrelsen bliver vi altid positivt overraskede over den store idérigdom og spændvidde i ansøgningerne. Nogle har en idé, de gerne vil udforske, mens andre nærmest allerede har en fuld businessplan. Spirekasselegatet kan rumme begge typer, og vi opfordrer så mange som muligt til at søge, slutter Sidse Buch.

Det er let at søge Spirekasselegatet, som er åbent for ansøgninger fra 4. oktober til 16. januar 2023. Se mere her: https://www.boligfondenkuben.dk/spirekassen

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545