Sidste spurt til Spirekasselegatet

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger den 16. januar 2023. Legatet er på 25.000 og kan søges online af alle, der har en god idé til at gøre byggebranchen mere innovativ, produktiv eller bæredygtig.

 Spirekasse ansøgning 2022

Boligfonden Kuben støtter iværksættere, som har en idé til at gøre byggeriet bedre. Her ses de fire af legatmodtagerne Mischa Stæhr, Kathryn Larsen, Helena Rejndrup og Markus Hahn-Hundsdahl til en udstilling på Building Green sponsoreret af Boligfonden Kuben.

Efter mange års dvale spirer det med ideer i byggeriet til at gøre branchen bedre indenfor emner som bæredygtighed, produktivitet eller innovation. Det kan de mærke i Boligfonden Kuben, som stiftede Spirekasselegatet i 2013 for at fremme nytænkning i branchen:

  • Den nye generation bryder med vanerne. De indfører nye arbejdsmetoder og materialer, der er mere bæredygtige end mange gængse byggematerialer. Det er meget inspirerende. Jeg er glad for, at Spirekasselegatet kan give iværksætterne et rygstød til at komme ud i verden med deres ideer, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch.

Legat åbner døre

Spirekasselegatet kan søges af alle, der har en idé til at gøre byggeriet bedre. Legatet kræver ikke en masse dokumentation og er skruet sammen, så det nemt kan søges online. Får du legatet på de 25.000 kroner, kan du søge om yderligere støtte til dit projekt senere i processen. Derfor kan legatet åbne mange døre på både kort og langt sigt.

  • Hvis vi kan se, at ideen har potentiale til at vokse sig større, kan fonden træde til og give støtte til fx en mentor, en patentansøgning, en udstilling eller lignende. Du kan søge om støtte på niveau to eller tre, hvis du har fået legatet på de 25.000 kroner til at begynde med. Derfor er det en god idé at komme ud af starthullerne og få søgt spirekasselegatet nu. Det kan være begyndelsen til noget rigtigt stort, siger Sidse Buch.

Legat kickstartede karrieren

For Mischa Stæhr har Spirekasselegatet været altafgørende. Hun fik ideen om at bygge med Hempcrete på et udvekslingsophold og fik Spirekasselegatet i 2018 til at arbejde videre med ideen. I dag har hun stiftet virksomheden Hampbyg med to andre i håb om at få hempcrete udbredt på det danske marked. Hempcrete er et biobaseret byggemateriale, der består af hampeflis, naturligt hydraulisk kalk og vand. I sommer fik hun støtte fra Boligfonden Kuben til at udvikle et vægelement, der kan bruges i en trækonstruktion. Elementet er netop nu ved at blive brandtestet og kan komme på markedet allerede næste år.

  • Spirekasselegatet har været altafgørende for mig. Det var med til at sparke tingene i gang og bekræfte mig i, at min idé godt kunne realiseres. Nu er vi blevet tre i virksomheden, og vi har fået legatet for anden gang, så vi kan foretage de nødvendige undersøgelser og fortsætte processen. For fire år siden var der ingen, der talte om biobaserede byggematerialer. Nu er der kæmpe interesse. Vi kunne ikke have fortsat vores virksomhed uden Boligfonden Kuben. Det har gjort en kæmpe forskel for os, siger Mischa Stæhr

Spirekasselegatet er åbent for ansøgninger frem til den 16. januar 2023. Du kan søge det her: https://www.boligfondenkuben.dk/spirekassen

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545