Boligfonden Kuben hylder eksperimentet

Vi skal åbne op for nye ideer, eksperimentere mere og lukke det uperfekte ind, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Derfor inviterer Boligfonden Kuben alle iværksættere med en god idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, produktivt eller innovativt til at søge Spirekasselegatet. Legatet åbner for ansøgninger den 10. oktober og er på 25.000 kroner.

 Boligfonden Kuben Spirekasselegat åbning 2023

Byggeriet er kendt for at være en konservativ branche, hvor velkendte materialer og metoder dominerer. Men vi kan ikke komme igennem med den grønne omstilling af branchen, højne produktiviteten og gøre branchen attraktiv for de unge, hvis ikke vi tager nye metoder i brug. Derfor hylder Boligfonden Kubens eksperimentet med Spirekasselegatet. Legatet kan søges af alle, som har en god idé til at gøre byggeriet bedre.

  • Vi kan ikke forandre branchen til det bedre, hvis ikke vi eksperimenterer med nye materialer, arbejdsmetoder og digitalisering. Eksperimenter udfordrer vanetænkningen og gør os klogere. Det behøver ikke være perfekt. Tværtimod forventer vi, at ansøgerne har et problem, som de vil udforske, afprøve og blive klogere på, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch.

Legatet favner bredt

Spirekasselegatet er på 25.000 kroner. Det kan søges af alle, som har ambitioner om at udvikle byggeriet i en mere grøn retning, øge produktiviteten eller højne kvaliteten. Det kan også være projekter, som vil fremme æstetikken, introducere nye digitale løsninger eller forbedre arbejdsmiljøet.

  • Det er sjovt at se, hvor forskellige baggrunde vores ansøgere har. Nogle er stadig studerende, mens andre er stødt på udfordringer og problemer i deres job, de gerne vil løse. Nogle er stadig på idéstadiet, mens andre er klar til at komme ud i verden med deres idé. Fælles for dem er, at de drømmer om at gøre byggeriet bedre. Det er ret fantastisk, siger Sidse Buch.

Bedre arbejdsmiljø for malerne

En af sidste års legatmodtagere er ROICO Solutions, som har udviklet en robot til malerfaget. Robotten kan spraymale malefelter op til 3,5 meter, så maleren har en god arbejdsstilling gennem hele arbejdsdagen.

  • Det har betydet meget for os at få Spirekasselegatet. Vi har brugt legatet til at videreudvikle vores idé, og nu er vi klar til at teste robotten. Målet er at komme ud på markedet, så det bliver et redskab, alle malere kan bruge i deres hverdag, siger Tijmen Spiertz, CEO i ROICO Solutions.

Mulighed for mere støtte

Legatansøgere har mulighed for senere at søge mere støtte til deres projekt, hvis det viser sig, at eksperimentet kan udvikle sig i en mere levedygtig retning.

  • Vi har flere legatmodtagere, som har fået støtte i flere omgange til at udvikle deres projekt, fordi det viste sig at være en super god idé, de gik og barslede med. Vi er altid glade, når ideerne kan realiseres ude i verden. Det er et bevis på, at legatet kan være med til at skabe de forandringer, der er behov for, slutter Sidse Buch.

Spirekasselegatet er åbent for ansøgninger fra den 10. oktober til den 10. januar 2024. Se mere her: https://www.boligfondenkuben.dk/spirekassen

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545