DR Ejendomme vinder Driftherreprisen

Det var et stolt Facility Management team fra DR Ejendomme og Service, der for fuld musik modtog Driftherreprisen på Dansk Facility Management Netværks årskonference i Helsingør torsdag d. 23. marts 2017.

Driftherreprisen 2017
Karen Mosbech, Mogens Kornbo og DR Ejendomme. Foto: Erik Skov

Prisen gik til DR Ejendomme og Service, fordi de har formået at løfte Facility Management fra en klassisk rolle som vicevært til innovativ motor i DR med fokus på forretningen og brugernes behov. DR Ejendomme var i skarp konkurrence med Velux, Coop og Nordea, der alle var nominerede for deres nytænkende tilgang til branchen.

Driftherreprisen uddeles af Boligfonden Kuben og Dansk Facility Management Netværk. Formålet med prisen er sætte fokus på best practice indenfor Facility Management og inspirere folk indenfor branchen til at dele deres viden og erfaringer til fælles bedste.

- Vi oplever, at der ikke er særlig meget fokus på drift og vedligehold af ejendomme. Det er en usynlig disciplin, som vi i virkeligheden først opdager, når bygningerne forfalder, rengøringen halter og elregningen vokser. Men det er et utroligt værdiskabende element, som ofte har stor betydning for bundlinjen, siger bestyrelsesformand for Boligfonden Kuben Karen Mosbech.

Fra support til strategisk partner

Hvert år bruges der et tocifret milliardbeløb på at vedligeholde og drifte bygninger rundt om i hele landet. På trods af de store summer virksomhederne bruger på at holde maskineriet kørende, har Facility Management ofte været set som en supportfunktion fremfor et strategisk værktøj. Men det er ved at ændre sig. I de senere år er Facility Management rykket ind på direktionsgangene og blevet en del af virksomhedernes strategiske overvejelser.

- Branchen er inde i en spændende udvikling. Vi går fra at være de blå mænd, der drifter bygningen, til at være en pro-aktiv partner, der understøtter udviklingen af virksomheden. Vi servicerer hele paletten fra indretning af arbejdspladser over eftersyn af bygninger til køb og salg af fast ejendom. Det kræver et indgående kendskab til kunderne, produkterne og medarbejderne, siger Mogens Kornbo bestyrelsesformand for Dansk Facility Management Netværk og fortsætter:

- Den nye rolle er meget tydelig hos aftenens vinder. DR Ejendomme har formået at løfte opgaven som den interne kerneaktør, der sikrer de optimale fysiske rammer i en velsmurt maskine, der kører 24/7 samtidig med, at de bliver anerkendt internt for deres rolle i virksomheden og i forhold til brugerne. På baggrund af en grundig analyse har DR Ejendomme valgt at insource en række kritiske ydelser som bygningsteknik og bygningsvedligehold, mens andre ydelser som fx catering og renhold er blevet outsourcet. Gennem denne strategi for right sourcing er der opnået besparelser for tocifrede millionbeløb samtidig med, at der årligt bliver gennemført 10 % flere byggeprojekter end planlagt, slutter han.

Driftherreprisen er på 100.000 kr. og dedikeret til videndeling. Således får vinderen af de 100.000 kr. mulighed for at arrangere en konference, hvor de kan dele deres erfaringer med andre og fremme best practice indenfor facility management.

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545