Karen Mosbech ny bestyrelsesformand for Boligfonden Kuben

Adm. direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech har sat sig i formandsstolen for bestyrelsen af Boligfonden Kuben.

Karen Mosbech
Karen Mosbech. Foto: Kontraframe.

Det er en erfaren erhvervskvinde, som nu har sat sig for bordenden i Boligfonden Kuben. Karen Mosbech er til daglig direktør i Freja ejendomme, men sidder derudover også i bestyrelsen for blandt andet Bygherreforeningen, Dansk Facilities Management og Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Nu skal hun sætte kursen for den hæderkronede fond, der har været en del af det danske byggelandskab siden 1969.

- En af Boligfonden Kubens fornemste opgaver at hjælpe unge talenter og iværksættere indenfor byggebranchen med at føre deres idéer ud i livet. Hos os kan de søge om midler til at udvikle en prototype, forfine deres design eller få sparring til videreudvikling af deres idé, siger Karen Mosbech.

Spirekasse for unge talenter

Initiativet hedder Spirekassen og fungerer som en tretrins raket, hvor ansøgeren har mulighed for at få støtte i flere omgange, hvis idéen viser sig at være levedygtig. Første trin er en bevilling på 25.000 kr. Herefter kan fonden bevillige flere penge til at videreudvikle idéen i trin to. Slutteligt kan Boligfonden Kuben gå ind og investere direkte i iværksættervirksomheden, hvis der er potentiale for innovation og forandring.

-Første bevilling giver dem et lille skub til at komme i gang. Viser det sig, at idéen er levedygtig, er der flere midler at søge. På vores årlige masterclass mødes alle kandidater, der har fået støtte og præsenterer deres idéer. Her vurderer vi, om ideen har fået så meget luft under vingerne, at den kvalificerer sig til yderligere støtte. Masterclassen er et godt forum, der lærer de unge at præsentere deres idéer og har samtidig vist sig at være et rigtig godt netværk for de unge iværksættere, hvor de kan hjælpe hinanden og udveksle erfaringer, siger Karen Mosbech.

Projekter indenfor fire temaer

Boligfonden Kuben uddeler godt 4,5 mio. kroner årligt til projekter, der fremmer innovation, kvalitet og produktivitet indenfor byggebranchen. Udover Spirekassen arbejder fonden med fire temaer:

Det gode håndværk, Udvikling af byggematerialer, Udvikling af processer i byggeriet og Den gode idé indenfor byggeri. Enhver god idé indenfor de fire kategorier kan søge om støtte.

Derudover uddeler fonden 2 priser om året, der skifter hvert andet år: Håndværkerprisen, Driftherreprisen, Bygherreprisen og Procesprisen.

- Uddelingen af priserne foregår i samarbejde med andre organisationer. For eksempel så uddeler vi Driftherreprisen i samarbejde med Dansk Facility Management. Her bliver kandidaten fundet ved afstemning på deres årlige konference. Der er altid højt humør og en god stemning, når vinderen bliver fundet, siger Karen Mosbech.

Men det er især Spirekassen og arbejdet med at hjælpe de talentfulde unge, der giver mening i arbejdet som bestyrelsesformand:

- Det er altid en fornøjelse at møde de unge mennesker og være med til at hjælpe dem på vej. For forholdsvis små midler, kan vi gøre en kæmpe forskel. Jeg kan godt lide at tænke på, at der en gang i fremtiden vil sidde en succesfuld iværksætter og tænke tilbage på dengang, han fik skubbet til at komme videre fra Boligfonden Kuben, slutter Karen Mosbech.

 

Boligfonden Kubens bestyrelse:

Karen Mosbech, direktør Freja ejendomme (Formand)
Sidse Buch, Politisk-økonomisk konsulent i BAT Kartellet (Næstformand)
Henrik Mielke, Direktør COO Enemærke & Petersen (Medlem)
Gert Kjeldsen, direktør GK Management (Medlem)
Mikkel Westfall, partner i Aarstiderne Arkitekter (Medlem)

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545