24-årig iværksætter vil gøre byggebranchen mere bæredygtig

Den unge iværksætter og bygningsingeniør Anne de nully Stougaard vil forandre byggebranchen vha. et simpelt værktøj. Med iværksætterprisen Spirekassen fra Boligfonden Kuben, har hun sikret 25.000 kroner til projektet.

Anne de nully Stougaard

Anne de nully Stougaard (venstre) under modtagelse af iværksætterprisen Spirekassen. Ved siden af hende står Karen Mosbech, bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben.

Anne de nully Stougaard brænder for byggeri – især når det er effektivt og bæredygtigt. I forbindelse med sit bachelorprojekt fra DTU fandt hun derfor ud af, at der manglede et simpelt værktøj, der effektivt samler alle oplysninger om totaløkonomi og miljøpåvirkninger.

- Jeg begyndte at undre mig over, hvorfor der ikke var nogen, der har samlet de her informationer på ét sted før. Og så begyndte jeg at udvikle idéen om at lave et værktøj, hvor det hele var samlet. 

Drømmen for Anne de nully Stougaard er at skabe et program, der kan bruges af hele byggebranchen.

- På det punkt er jeg nok ret idealistisk. Jeg vil gerne skabe bedre betingelser for et effektivt og bæredygtigt byggeri, som tager ansvar for samfundet – også langt ud i fremtiden, forklarer hun.

Adrenalinskud
I foråret modtog hun iværksætterprisen Spirekassen og en check på 25.000 kroner til at videreudvikle sit projekt. For Boligfonden Kuben handler Spirekassen netop om at engagere unge studerende til at tænke innovativt og tage det næste skridt. Prisen har da også motiveret den unge iværksætter til at bruge mere energi på projektet.

- Der er nogle mennesker, som kender branchen til fingerspidserne, og de har vurderet, at mit projekt har potentiale. Den anerkendelse har enormt stor betydning og giver mig i den grad ekstra gå-på-mod. Økonomisk betyder det måske ikke det store på den lange bane, men det giver et adrenalinskud der gør, at jeg tør tage de næste skridt, lyder det afsluttende fra Anne de nully Stougaard.  

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545