En helt ny mentorordning baner vejen for mere nytænkning i byggebranchen. Boligfonden Kuben står bag tiltaget, der skal hjælpe unge innovatører med at realisere deres idéer og projekter.
Der sparres og videndeles til mentordag hos Boligfonden Kuben
- Mentordagen handler om at klæde unge innovatører på til at komme i mål med deres projekter. Udover at vi selv sidder klar til at vejlede, har vi inviteret nogle mentorer, der kan rådgive om forskellige emner og problemstillinger. Vi håber, at det giver deltagerne både viden og mod til at komme videre i forløbet, lyder det fra Karen Mosbech, bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben, der støtter iværksætteri og innovation inden for byggebranchen.
Fra projektstyring til markedsføring
Mens nogle af de fremmødte mangler inspiration til salg og markedsføring af deres produkt, mangler andre deltagere tips og viden til at overføre en idé fra teori til praksis. Derfor spænder mentorordningen bredt, så der er faglig hjælp at hente, uanset hvilket stadie, projekterne befinder sig på. Det giver deltagerne mulighed for at få hjælp til alt fra forretningsplaner og jura til formidling og branding.
- Det er vigtigt for os, at mentordagen favner bredt, for lige meget om du er i startfasen eller allerede har udviklet et produkt, vil du som iværksætter støde på udfordringer. De udfordringer vil vi selvfølgelig gerne prøve at gøre mindre, og derfor tilbyder vi hjælp ud fra tre forskellige temaer, forklarer Karen Mosbech.
De fremmødte unge deltager i to dialogrunder til arrangementet under temaerne projektstyring, vision og strategi samt salg og markedsføring. Mentorernes forskellige profiler betyder, at de kan give den vejledning, der passer til de enkelte projekter. Og med første runde skudt i gang, summer lokalet allerede af iværksætteri og idérigdom, der bare venter på at blive realiseret.
De unge efterspørger vejledning
Mentorordningen er en del af iværksætterprisen Spirekassen, som alle deltagerne til mentordagen tidligere har vundet. Spirekassen er et legat under Boligfonden Kuben, som unge studerende i byggebranchen kan søge, hvis de har en god idé, de mangler midler til at realisere. I Boligfonden Kuben er man glade for at udvide Spirekassen med mentorordningen, da vejledning og sparring er noget, som Spirekasse-vinderne har efterspurgt.
- Som ung iværksætter handler det i første omgang om den gode idé og om hjælp til startkapital. Men der er mange faser i et iværksætterprojekt, og her kan vejledning og sparring være lige præcis det, der giver nyt gå-på-mod og får projektet videre. Den efterspørgsel har vi godt kunne mærke, lyder det fra Karen Mosbech.
På vej mod iværksætterdrømmen
Efter anden runde med mentorerne og en masse vejledning senere, begynder mentordagen at lakke mod enden. Først står den på lidt til ganen, hvor de unge deltagere kan videndele og sparre med hinanden. Som det er med al ny viden, skal det hele lige bundfælle sig, men der er allerede nu lagt i kakkelovnen til, at deltagerne kan tage de næste skridt videre på vejen mod iværksætterdrømmen.
- Det har været rigtig interessant at få input fra mentorerne, men også fra de andre deltagere. Sådan noget som forretningsudvikling og samarbejde med større virksomheder, er måske ikke noget man ved så meget om, så det er rart at få nogle fif til at komme videre, fortæller den unge iværksætter Mathias Nørgaard. Han har tidligere vundet Spirekasselegatet for sit projekt om at udvikle et nyt og mere miljøvenligt alternativ til letbeton.