Boligfonden Kuben går nye veje i jagten på grønne talenter

Boligfonden Kuben har taget et utraditionelt initiativ for at få byggeriets grønne iværksættere i tale. I stedet for at vente på at ansøgningerne triller ind, har fonden valgt at indgå et partnerskab med Building Green og få sin egen stand i Forum.

 Billede 1 Foto Kontraframe2

De glade Spirekassemodtagere i 2018 sammen med Boligfonden Kubens bestyrelsesformand Karen Mosbech.

  • Building Green er blevet byggebranchens bæredygtige samlingspunkt, så det er naturligt for os at indgå et partnerskab med Building Green og støtte det gode initiativ. Samtidig er Building Green en enestående chance for at komme i dialog med de unge iværksættere, der brænder for at udvikle byggeriet i en mere grøn retning, lyder det fra bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben Karen Mosbech.

Derfor har Boligfonden Kuben valgt at stille med deres egen stand med til Building Green for første gang nogensinde. Ideen er, at håbefulde talenter kan kigge og forbi og blive klogere på fondens arbejde og muligheder for at få støtte til grønne byggeidéer. Denne offensive strategi lægger i tråd med fondens overordnede ønske om at være så tilgængelig og transparent som mulig.

  • Vi vil gerne gøre det let for byggeriets talenter at søge vores fond. Derfor stiller vi op på Building Green og møder dem ansigt til ansigt. På fondens stand kan de blive klogere på vores arbejde for at fremme nytænkning, bæredygtighed og godt håndværk indenfor byggeriet og få info om, hvordan de søger vores særlige iværksætterlegat Spirekassen, siger Karen Mosbech.

Støtte og sparring

Spirekassen er et legat på 25.000 kr., som Boligfonden Kuben har stiftet for at fremme nytænkning indenfor byggeriet. Legatet er designet, så det er let at søge, da det er fondens erfaring at selve ansøgningsproceduren kan være en barriere for, om iværksætterne får søgt eller ej.

  • Det er vores erfaring, at mange gode idéer bliver tabt på gulvet, fordi det bliver for svært og omstændeligt at forvandle idé til virkelighed. Derfor har vi stiftet Spirekassen, så talenterne kan få det lille skub fremad, der kan hjælpe din idé udover rampen. Udover legatet tilbyder vi en særlig mentorordning, som legatmodtagerne kan deltage i. Her kan de få sparring på deres forretningsidé fra erfarne mennesker indenfor branchen. Det giver adgang til en verden af viden, du sjældent har adgang til som ung iværksætter, slutter Karen Mosbech.

Du kan møde Boligfonden Kuben på Building Green i Forum d. 31. oktober og 1. november.

Faktaboks om Spirekassen:

I 2018 støttede Fondens Spirekasse 15 ansøgere

I 2017 støttede Fondens Spirekasse 10 ansøgere

I 2016 støttede Fondens Spirekasse 6 ansøgere

I 2015 støttede Fondens Spirekasse 8 ansøgere

Derudover er der 10 ansøgere, som er rykket videre til trin 2, der indebærer betydeligt mere støtte.

Billede 2 Foto Kontraframe2

Boligfonden Kubens bestyrelsesformand Karen Mosbech overrækker spirekasselegatet til Mischa Stæhr, der vil udvikle hampebeton til et bæredygtigt byggemateriale.

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545