Vandpartner vinder Boligfonden Kubens Procespris

Vandpartner har vist vejen til den gode proces gennem en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel. Derfor vandt det offentligt-private partnerskabssamarbejde Boligfonden Kubens Procespris ved årets Building Awards, der løb af stablen fredag d. 9. november.

 Procesprisen

 

Det var en glad gruppe prismodtagere fra Vandpartner, der fredag aften kunne modtage branchens hyldest i Langelinie Pavillonen.

  • Vi er utrolig stolte over at have vundet prisen. I Vandpartner tager vi det bedste fra Lean – effektivitet og produktivitet og kobler det med innovation og nye samarbejdsformer, lød det fra en glad Karina Topp, Department Manager og Innovation Lead i Aarhus Vand.

Vandpartner er et offentligt-privat partnerskabssamarbejde mellem Samn Forsyning, Favrskov Forsyning og Aarhus Vand om fornyelse af vandlednings- og spildevandsledningsanlæg. Projektet indebærer alt fra klimatilpasningsanlæg over pumpestationer til opgravning og opmåling. Vandpartner har formået en skabe en effektiv og innovativ proces med en ekstrem god samarbejdskultur, hvor alle led arbejder sammen om et fælles mål.

  • Vandpartner vinder prisen for deres mangeårige arbejde med at skabe en ny samarbejdskultur. De har lagt sig i selen for at skabe en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel, som skaber større værdi og udvikler stærkere løsninger end ved det traditionelle anlægsarbejde, siger formand for Lean Construction Jakob Lemming Christensen.

Vandpartner løber over en seksårig periode. Den lange aftale betyder, at der er tid til at udvikle nye metoder kontinuerligt og høste fordelene ved innovationen. I Vandpartner arbejder konkurrenter side om side for at udvikle bedre processer – dette gælder alle led i værdikæden fra de administrerende direktører til folkene ude på byggepladsen.

  • Det lange samarbejde betyder, at vi kan høste fordelene fra innovationen gennem hele kontraktens løbetid. Hvis det lykkedes os at gennemføre et projekt under budget, så deler projektets parter overskuddet. Det motiverer alle til at gøre en ekstra indsats tidligt i forløbet og ved uforudsete hændelser, så vi får en optimal proces og et godt projekt første gang. I partnerskabet har vi et motto, hvor vi siger, at projektet altid er i centrum, siger Karina Topp.

Fokus på proces og innovation

Vandpartner har fra dag ét haft et skarpt fokus på at skabe bedre processer og arbejder systematisk med innovation med hjælp fra en gruppe innovationsspecialister, der er tilknyttet projektet. Dette fokus på proces og innovation har resulteret i billigere entrepriser og bedre kvalitet indenfor vandforsyning og spildevandsrensning.

  • Vandpartner har en målsætning om besparelser på 2% på priserne hvert år. Målet nås gennem systematisk arbejde med innovation i alle led fra direktionen til byggepladsen. Der er en ekstrem høj grad af involvering af samarbejdspartnerne, hvilket giver arbejdsglæde og ejerskab til projektet. Vandpartner formår at skabe et miljø, hvor alle trives samtidig med, at der bliver skabt en enorm værdi for bygherren og i sidste instans skatteborgerne, slutter Jakob Lemming Christensen.

Vandpartner møde 04

For flere oplysninger kontakt:

Marie Leth, Enestående Kommunikation & PR på mail: marie@enestaaendepr.dk eller tlf: 3045 0545

Fotos: Fotos fra Vandpartner projekter og foto fra prisuddelingen i Langelinie Pavillonen

 

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545