Realdania By & Byg vinder Bygherreprisen

Organisationen bag et af Københavns mest nyskabende og innovative byggerier vinder pris for sit lederskab i byggeprocessen.

bygherrepris

 

Til Building Award fredag aften vandt Realdania By & Byg Boligfonden Kubens Bygherrepris for opførelsen af BLOX, som ligger på den gamle Bryghusgrund ved Københavns Havn. Her er det lykkes Realdania By & Byg at opføre et arkitektonisk projekt, der fungerer som kulturelt mødested og erhvervsmæssigt knudepunkt for arkitektur, design og byggeri i Danmark.

Realdania By & Byg vinder priser i tæt konkurrence med ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Ejendomme for opførelse af Axel Towers i centrum af København samt Aarhus Kommune for opførelsen af Frederiksbjerg Skole midt i Aarhus.

  • Det har været et meget stærkt felt med markante projekter, der har krævet ekstraordinære bygherrepræstationer. Når valget falder på Realdania By & Byg, skyldes det, at BLOX er et projekt, som kommer 360 grader rundt. Det er et yderst kompliceret projekt, hvor man både har skullet tage hensyn til Ring 2, som går under bygningen, det historiske område, havnen og naboerne, siger formand for juryen bag Bygherreprisen, Palle Adamsen, som også er adm. direktør i Lejerbo.

Springer rammerne
Hele juryen er enige om, at BLOX på alle måder vinder ved et nærmere bekendtskab. Realdania By & Byg har sprængt rammerne og formået at skabe et byggeri, som binder byen sammen med havnen samtidig med der er skabt et nyt kulturelt mødested i København. Desuden er det lykkedes at etablere et erhvervsmæssigt knudepunkt for arkitektur, design og byggeri, lyder det bl.a. fra bedømmelseskomiteen.

Det fremhæves også, at der undervejs er udvist risikovillighed og nysgerrighed i processen og udviklet en ekstraordinær stærk udbudsstrategi med tidlig inddragelse af leverandører. Dertil kommer en stærk risikoafdækning, en stram styring af omkostningerne og brugen af Quantity Surveyors i processen.

Bedømmelseskomiteen, som nominerer potentielle vinderprojekter og kårer vinderen, består af følgende personer:
- Henrik Mielke, bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben og CEO for Enemærke & Petersen.
- Inger Ravn, bestyrelsesmedlem og sekretariatschef i Boligfonden Kuben
- Palle Adamsen, adm. direktør for Lejerbo (formand for bedømmelseskomiteen)
- Hanne Ullum, vicedirektør for Bygherreforeningen.

Bygherreprisen er blevet uddelt siden 1999.

Om BLOX
Bygherre: Realdania By & Byg
Areal: 28.000 m2
Totalrådgivere: OMA (med Arup og Cowi som ingeniørpartnere)
Hovedentreprenør: Züblin
Bygherrerådgiver: Gottlieb Paludan Architects og Rambøll m.fl.
Pris: Ca. to mia. kr.

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545