Mentorer skal hjælpe unge byggeiværksættere ud over rampen

Boligfonden Kuben vil fremme innovation indenfor byggeriet. Derfor tog fonden sidste år initiativ til et mentorprogram, der skal hjælpe unge byggeiværksættere med at få deres idéer ud at leve. Tirsdag aften var et nyt kuld samlet for at få indspark til deres iværksætterdrømme fra erfarne mentorer fra byggebranchen.

Billede af oppusteligt projekt

  • En af Boligfonden Kubens fineste opgaver er at hjælpe unge byggeiværksættere med at få deres idéer ud at leve. Det gør vi gennem en tretrins raket, hvor de unge først ansøger om 25.000 kr. til at udvikle deres idé for. Hvis de får legatet, kan de deltage i vores mentorprogram, hvor professionelle indenfor byggeriet giver råd om alt fra forretningsudvikling over tekniske indsigt til markedsføring, siger sekretariatschef i Boligfonden Kuben Inger Ravn.

Harry Clover fra England er en af de iværksættere, som har taget imod tilbuddet om at være med på mentordagen. Han studerer på Kunstakademiets Arkitektskole og har fundet på en revolutionerende ny byggemetode. Metoden gør det muligt for store og små strukturer at blive fremstillet af fladpakkede stålkonvolutter, som en ufaglært person kan blæse og samle på stedet hurtigt ved hjælp af en husholdningsbrænder.- Jeg deltager på mentordagen for at få rådgivning til mit projekt. Jeg vil gerne starte min egen virksomhed, men det er svært, når man ikke kender processerne. Det vil være rart med nogle input til finansiering og opstart af egen virksomhed. Derudover vil det være godt med en professionels blik på mit projekt, så jeg kan få en bedre fornemmelse for de næste skridt, jeg skal tage, og i hvilken retning jeg skal styre min virksomhed, siger Harry Clover.

  • Jeg deltager på mentordagen for at få rådgivning til mit projekt. Jeg vil gerne starte min egen virksomhed, men det er svært, når man ikke kender processerne. Det vil være rart med nogle input til finansiering og opstart af egen virksomhed. Derudover vil det være godt med en professionels blik på mit projekt, så jeg kan få en bedre fornemmelse for de næste skridt, jeg skal tage, og i hvilken retning jeg skal styre min virksomhed, siger Harry Clover.

Oppustelig biograf
Cecilie Gry Jacobsen & Nichlas Moos Heuniche er også mødt op til mentorarrangementet. De arbejder med fleksible oppustelige rum. Drømmen er at skabe et koncept, der gør det muligt at lave alternative byrum og event spaces ud af stoflige materialer.

  • Vores projekt handler om pneumatiske strukturer, så sparring fra erfarne arkitekter og fagfolk med hensyn til teknik, projektudførelse og design giver os en god mulighed for at skubbe projektet fremad. Vi håber at komme hjem med nye ideer til design, men også til konceptet. Lige nu arbejder vi på en stor prototype på en oppustelig biograf, men når den engang har set dagens lys, så vi vil gerne begynde at tænke i nye retninger. Her har mentorerne forhåbentlig nogle gode indspark, siger Cecilie Gry Jacobsen.

Billede af pakket stalBillede af pakket stal 2

Unge iværksættere kan komme i betragtning til Boligfonden Kubens mentorprogram, hvis de har modtaget Spirekasselegatet fra fonden. Legatet uddeles en gang årligt. Ansøgninger til fonden åbner op d. 15. november.

Fotos fra et af de projekter, som Spirekassen har støttet: Test med oppustelige strukturer og fladpakket stål

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545