Fem finalister dyster om Facility Management Prisen

DFM netværk og Boligfonden Kuben har nu fundet de fem finalister til Facility Management Prisen. Der er tale om fem vidt forskellige kandidater, der alle nærer et brændende ønske om at skabe mere effektiv facility management gennem nyskabende IT-systemer.

Billede 1t til hjemmeside

Foto fra sdste gang prisen blev uddelt. Det var i 2017, og her løb DR Ejendomme med sejren.

  • DFM netværk har valgt at have fokus på digitalisering i 2018 og 2019. Det er dejligt at se hvor mange spændende ting, der sker i vores branche lige nu. Det er vigtigt at trække de gode eksempler frem, så de kan være til inspiration til os alle, siger bestyrelsesformand for DFM netværk Mogens Kornbo.

FællesBo har sammen med Eseebase digitaliseret en række arbejdsprocesser, så alle 5000 lejeboliger i dag er opmålt og registreret i digitale 3D-modeller (BIM). Det har lettet arbejdsgangen ved fraflytning og halveret udgifterne til istandsættelse, når en lejer flytter ud. Systemet har i høj grad været skalerbart og bruges nu også af de store boligselskaber, kommuner og private til besparelser på FM ud over fraflytning.

Både private og offentlige virksomheder
En anden kandidat til prisen er DTU Campus Service der med digitalisering har fået en meget bedre byggestyring og en bedre sammenhæng mellem anlæg og drift. DTU Campus Service har formået at koble digitale FM-løsninger med udviklingen af forskning på DTU. Et eksempel er en ny type LED-lygtepæle, hvor de studerende kan lave forsøg med sensorteknologi.

Tredje kandidat til prisen er Hospitalsenhed Midt, der begyndte at registrere alle bygninger digitalt i 2009. I dag har de cirka 200 digitale bygningsmodeller i 3D, som dagligt vedligeholdes, beriges med data og danner grundlag for opgavestyringen. Hospitalsenheden har haft stor fokus på de tekniske installationer, der er meget afgørende for at holde enhedens fire hospitaler kørende 24-7.

I en helt anden boldgade er Fitness World, der bruger digitale FM-løsninger til at skabe bedre oplevelser for kunderne. Et klassisk FM-system er udviklet til at omfatte alle ”assets” helt ned til den enkelte træningsmaskine. De lokale ledere af centret kan melde opgaver ind via en app, og det giver både overblik, hurtigere respons og lettere opfølgning.

Bredt felt med i opløbet
Hillerød Kommune er sidste finalist. Kommunen har implementeret et digitalt FM-system med omfattende dataoverblik, 3D-modeller mm. som anvendes operationelt og strategisk. Systemet er fuldt integreret med økonomisystemet. Trods en meget varieret ejendomsmasse og brugergruppe har kommunen formået at implementere et single point of contact, hvor brugerne via QR-koder opsat i alle lokaler i skoler, institutioner mv. kan foretage indmeldinger til en digital helpdesk.

  • De fem finalister repræsenterer et bredt felt af private og offentlige virksomheder. Fælles for dem alle er, at de har formået at bruge digitaliseringen til at skabe større værdi for deres brugere og samtidig effektiviseret centrale arbejdsgange.  Det er fem cases, hvor der er solid læring til FM-branchen, slutter Mogens Kornbo.

Kåringen af vinderen af Facility Management Prisen sker på DFM netværks årskonference den 28.- 29. marts 2019

Læs mere om prisen og kandidater her: https://www.dfm-net.dk/arrangementer/facility-management-prisen

 Billede 2 hjemmeside

Billede fra overrækkelsen af prisen i 2017

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545