Sidste chance for at få del i Spirekassen

Frem til d. 30. januar kan unge iværksætter-spirer byde ind med deres gode ideer til Spirekassen. Med 25.000 kr. og et mentorprogram støtter Boligfonden Kuben nemlig de unge byggetalenter, der går rundt med et innovativt projekt i maven.

Mikkel Johnsen med lysende beton

Arkitekt Mikkel Johnsen var en af de 15 iværksættere, der i foråret 2018 modtog 25.000 kr. fra Spirekassen til at realisere sin ide.

Boligfonden Kuben arbejder for at fremme bæredygtighed, produktivitet og nytænkning inden for byggeriet. Siden 2005 har fonden uddelt Spirekasselegatet på 25.000 kr. til unge iværksættere, der har en god idé. Som noget nyt er fonden også begyndt at tilbyde en mentorordning, hvor de unge byggetalenter kan få sparring fra professionelle på forretningsplaner, markedsføring og andre tiltag, der kan få deres idé til at spire.

  • Vi vil gerne støtte dygtige unge mennesker, der brænder for deres idéer og har en ambition om at skabe innovation inden for byggeriet. Vi har brug for talenter, der tør tænke anderledes og gå nye veje, siger bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben Karen Mosbech.

Lysende beton i arkitekturen
Grå, kolde vægge, mørke gange og trøstesløs belysning. Det er, hvad folk ofte ser for sig, når de hører om beton i arkitekturen. Men det billede er arkitekt Mikkel Johnsen nu i fuld gang med at lave om på. Han er en af dem, der modtog støtte fra Spirekassen i foråret 2018, og han arbejder på et projekt, der skal få beton til at lyse og gøre den mere attraktiv at se på. Beton er et meget fleksibelt materiale, som gør det let at arbejde med og integrere med andre elementer.

  • Jeg eksperimenterer med, hvordan man kan støbe lysledere ind i beton og få materialet til at lyse. Det er en teknik, man godt kender, men hidtil har fokus kun været på det tekniske og ikke, hvad det kan bruges til. Jeg vil gerne løfte teknikken til noget funktionelt og æstetisk, så den ikke bare er et gimmick. Når man kan få et materiale som beton til at lyse, kan man få det til at leve på en helt anden måde i arkitektonisk design, forklarer Mikkel Johnsen.

Mikkel Johnsen drømmer om at bruge den lysende beton som et designelement i arkitekturen. Det kan fx være som stemningsbelysning i gadeinventar eller som del af et wayfinding-system, der skal guide folk på hospitaler. Og så er teknikken også led i en driftsoptimering, fordi det bliver muligt at koble 20 lamper på én pære.

  •  Med denne løsning kan lyslederne fordeles ud på flere belysningselementer og samtidig kun være tilsluttet én lyskilde. Så hvis noget går i stykker, er det kun den ene ting, der skal udskiftes. Jeg glæder mig til at få min idé ud at leve, slutter han.

Lysende beton

Boligfonden Kuben har afsat 650.000 kr. til Spirekassen i 2019. Ansøgningsfristen løber frem til 30. januar 2019 kl 12. Overrækkelsen finder sted i marts.

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Pressekontakt

Hvis du har brug for mere eller spørgsmål til nyhederne, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Marie Leth Rasmussen.

 

 

Email: marie@enestaaendepr.dk

Tlf.: 3045 0545