Om Boligfonden Kuben

Boligfonden Kuben er en erhvervsdrivende selvejende institution stiftet i 1969 af Sparekassen Bikuben. Boligfonden Kuben er optaget af fremtidens byggeri i bred forstand. Vi ønsker at udbrede interessen for og derigennem motivere til byggeri i et holistisk perspektiv, hvor godt håndværk og nytænkning inden for byggeri skaber bæredygtige løsninger i både økonomisk, miljømæssig og social forstand. Det gør vi ved at støtte forskere, opfindere, studerende, iværksættere og aktiviteter, der kan være med til at fremme lysten og evnen til at bygge brugbare rammer, der kan give mening for mange mennesker. 

Vi ønsker at være en spiller, der er nem at samarbejde med og tilbyder en hurtig og lettilgængelig måde at ansøge og få kapital til rådighed på. Vores motto er: Hellere en god idé for meget end én for lidt.  

  bestyrelse 1500

 Boligfonden Kubens bestyrelse og direktør Sidse Buch. Fra venstre mod højres ses Gert Kjeldsen, Sidse Buch, Henrik Mielke, Karen Mosbech og Mikkel Westfall.

Boligfonden Kubens bestyrelse består af fire medlemmer, der repræsenterer forskellige fagligheder indenfor byggeriet:

Karen Mosbech (66 år), formand for bestyrelsen, er uddannet arkitekt og har en årrække som bl.a. adm. direktør for Freja Ejendomme og Københavns Ejendomme bag sig. Karen har siddet i bestyrelsen siden 2009 og er i dag tilknyttet NREP og Home.Earth samt sidder i en række andre bestyrelser.

Henrik Mielke (59 år) er til daglig direktør for MT Højgaard Holding, trådte ind i bestyrelsen i 2011 og blev næstformand i 2020. Henrik har flere uddannelser bag sig, bl.a. som murer, ingeniør og MBA, og er i bestyrelsesarbejdet drevet af sin nysgerrighed og vilje til at forandre byggeriet.

Gert Kjeldsen (66 år) har, med sin H.A.- og H.D.-baggrund og en række direktørtitler og bestyrelsesposter bag sig, solide kompetencer i forhold til strategi, ledelse, regnskab, finansiering og udvikling. Gert har siddet i bestyrelsen siden 2014 og er til daglig administrerende direktør for Enkotec A/S.

Mikkel Westfall (52 år) er arkitekt, founding partner bag Act Architects A/S og medejer af Havnens Hænder A/S. Mikkel har siddet i bestyrelsen siden 2016 og har fingeren på pulsen inden for bæredygtighed, det gode håndværk og andre udviklingstendenser i byggebranchen.

Boligfonden Kubens direktør er Sidse Buch, som varetager den daglige ledelse af sekretariatet. Du er altid velkommen til at kontakte fondens sekretariat på fonden@boligfondenkuben.dk eller telefon 23230194, hvis du ønsker at søge fondens midler eller har spørgsmål om fondens ansøgningstemaer og aktiviteter.

 

Bestyrelsesmøder i 2024

- Mandag den 26/2 2024: Bestyrelsesmøde nr. 1 & Spirekasseoverrækkelse

- Torsdag den 23/5 2024: Bestyrelsesmøde nr. 2

- Tirsdag den 3/9 2024: Bestyrelsesmøde nr. 3 

- Onsdag den 4/12 2024: Bestyrelsesmøde nr. 4

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch, hvis du har nogen spørgsmål.

 

Sidse Buch

 

Email: fonden@boligfondenkuben.dk

Tlf.: 23 23 01 94

God Fondsledelse

Boligfonden Kuben er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse.

 

Klik her for at læse fondens seneste Redegørelse om god fondsledelse

 

Bestyrelsen

Karen Mosbech, direktør (formand)
Henrik Mielke, direktør (næstformand)
Gert Kjeldsen, direktør
Mikkel Westfall, kreativ direktør

 

siluetter