Boligfonden Kubens priser

Boligfonden Kuben uddeler fire priser med to-årige intervaller: Bygherreprisen, Driftherreprisen, Procesprisen og Det Gode Håndværk. Udpegningen af prisvinderne sker i et tæt samarbejde med Bygherreforeningen, Dansk Facilities Management, Foreningen Lean Construction og Grundejernes Investeringsfond.

De fire priser belønner en dedikeret professionel indsats for at skabe nye standarder indenfor hvert sit område. Prisvinderne belønnes med et beløb på 100.000 kr. til et seminar, som skal fremme deling af viden og idéudvikling.

 

Bygherreprisen

Bygherreprisen uddeles i et samarbejde med Bygherreforeningen. Prisen sætter fokus på bygherrens vitale rolle og ansvar for et vellykket byggeri. Bygherreprisen bliver indstillet i 2017 og uddeles næste gang i 2018.

 •  Bygherreprisen 2013
  Temaet var "Godt købmandskab". Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben formede et forløb som aktivt inddrog Bygherreforeningens medlemmer i både formuleringen af prisens faglige hot spot tema og nomineringen af potentielle vindere til prisen på 100.000 kr. Temaet “Godt købmandskab” stillede skarpt på den professionelle bygherres evne til at opnå et fremragende byggeri, selvom ressourcerne er begrænsede. Bygherreprisen i 2013 blev vundet af Esbjerg Kommune for projektet Blue Water Dokken, der gjorde sportshallen til et af Esbjerg Kommunes fyrtårne.

 

Driftherreprisen

Driftherreprisen uddeles i et samarbejde med Dansk Facilities Management. Prisen belønner begavet, ressourcebevidst ejendomsdrift og facilities management. Driftsherreprisen blev indstillet sidste gang i 2016 og uddelt i foråret 2017. Driftherreprisen uddeles næste gang i 2019.

 • Driftherreprisen 2016
  Driftherreprisen 2016 blev tildelt DR Ejendomme på Dansk Facilities Managements Årsmøde i Helsingør d. 23. marts 2017. Prisen gik til DR Ejendomme og Service, fordi de har formået at løfte Facility Management fra en klassisk rolle som vicevært til innovativ motor i DR med fokus på forretningen og brugernes behov. DR Ejendomme var i skarp konkurrence med Velux, Coop og Nordea, der alle var nominerede for deres nytænkende tilgang til branchen. Driftherreprisen uddeles af Boligfonden Kuben og Dansk Facility Management Netværk. Formålet med prisen er sætte fokus på best practice indenfor Facility Management og inspirere folk indenfor branchen til at dele deres viden og erfaringer til fælles bedste.

  Læs mere Driftherreprisen 2016 her.

 

Procesprisen

Procesprisen uddeles i et samarbejde med Foreningen Lean Construcktion. Procesprisen påskønner en fornem indsats rettet mod etableringen af et ubrudt, effektivt flow i byggeriets produktion og montage. Procesprisen bliver indstillet i 2018 og uddeles næste gang i 2019.

 •  Procesprisen 2013
  Entreprenørfirmaet Hoffmann vandt Procesprisen 2013 for deres arbejde med at inddrage medarbejderne i firmaets fremtidige strategi. Boligfonden Kubens Procespris på 100.000 kr. blev overrakt på Lean Construction - DK’s Årsmøde 2014 på Teknologisk Institut. Hoffmann vandt prisen, fordi firmaet gennem sin strategiproces har skabt en kulturændring i firmaet med fokus på arbejdsmiljø, sikkerhed og produktivitet. Resultaterne tæller blandt andet en imponerende arbejdsulykkesstatistik og er skabt ved at involvere alle medarbejdergrupper og samarbejdspartnere

 

Det Gode Håndværk

Det Gode Håndværk er en forudsætning for, at vores bygninger lever et langt liv og skaber glæde. Prisen Det Gode Håndværk belønner indsatsen for at udvikle vores håndværkstraditioner. Prisen indstilles i 2017 og uddeles i 2018.

Facebook

FacebookBoligfonden Kuben er kommet på Facebook.
Find og følg os her.