Bygherreprisen

Bygherreprisen uddeles i et samarbejde med Bygherreforeningen. Prisen sætter fokus på bygherrens vitale rolle og ansvar for et vellykket byggeri.

 • Bygherreprisen 2023
  Ejendomsselskabet Olav de Linde får prisen som Årets Bygherre 2023 for deres banebrydende arbejde med genbrug og transformation af bygninger i Aarhus. Gennem årtier har de vist, hvordan bæredygtige forretningsmodeller kan føres ud i livet, skabe profit og sætte et markant præg på byens udvikling. 

 • Bygherreprisen 2022
  CPH Village vandt den prestigefyldte Bygherrepris og kan dermed kalde sig Årets Bygherre 2022. CPH Village står bag en række klimamæssigt og socialt bæredygtige studieboliger og imødekommer flere globale problemstillinger med deres nytænkende og ambitiøse forretningsmodel.

 • Bygherreprisen 2021
  Forsyningsselskab og bygherre HOFOR vinder den prestigefyldte Bygherrepris, og kan dermed kalde sig Årets Bygherre 2021. Hovedstadens forsyningsselskab vinder for etablering af syv nye innovative vandværker. En kæmpe byggeopgave til en samlet værdi på 5 mia. kr., som sikrer forsyningen af rent vand til københavnerne i de næste mange år.

 • Bygherreprisen 2020
  DTU vinder Bygherreprisen, som uddeles i samarbejde mellem Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen. DTU vinder prisen for en samlet campusudvikling under titlen ”Transforming DTU”. Bygherreindsatsen er løbende blevet udviklet og har været afgørende for at skabe et konkurrencedygtigt universitetsmiljø, som tiltrækker de bedste studerende, forskere og ansatte fra hele verden. Siden 2010 er der investeret mere end 6 mia. kr. i nybyggeri, infrastrukturudvikling og renoveringsprojekter. Den omfattende strategiske campusplan, som rækker frem mod 2050, integrerer samtidig bæredygtighed på bygningsniveau og bydelsniveau. Desuden har DTU imponeret juryen med sit digitale fokus.

 • Bygherreprisen 2019
  Bygherreprisen havde i 2019 banebrydende bygherrer med fokus på det omkringliggende samfund som tema. Himmerland Boligforening løb med prisen med disse ord fra bedømmelseskomiteen: "På imponerende vis har vinderen bredt bygherrerollen ud og nærmest redefineret, hvilke kræfter og interesser, som kan spille sammen, når man igangsætter store byggeprojekter. Bl.a. til gavn for bl.a. nogle af de mest udsatte grupper i landet. Vinderen viser vejen til sund byudvikling i Danmark."

 • Bygherreprisen 2018
  Bygherreprisen 2018 satte fokus på byggeri som flytter grænser. Det var bygge- og anlægsprojekter, som inden for de seneste fem år har skabt høj merværdi for brugere og det omkringliggende samfund. Vinderen blive fundet blandt projekter, der udfordrer de gængse dogmer og sætter nye standarder for anvendelse af byggeriet. Vinderen af Bygherreprisen i 2018 blev Realdania By & Byg for BLOX med følgende begrundelse: Realdania By & Byg har sprængt rammerne og formået at skabe et byggeri, som binder byen sammen med havnen samtidig med der er skabt et nyt kulturelt mødested i København. Desuden er det lykkedes at etablere et erhvervsmæssigt knudepunkt for arkitektur, design og byggeri, lød det bl.a. fra bedømmelseskomiteen. Læs mere om vinderprojektet  her: https://www.boligfondenkuben.dk/nyheder/89-realdania-by-byg-vinder-bygherreprisen    
            
 • Bygherreprisen 2016
  Byggeriet i Danmark spiller en vigtig rolle i danskernes hverdag. Både godt og dårligt byggeri påvirker danskerne i lige så lang tid, som byggeriet bliver stående. Bygherren spiller en central rolle som den, der sætter rammerne. En fremsynet bygherre, som er opmærksom på kvalitet, arkitektur eller samfundsansvar sætter varige aftryk på danskernes hverdag. Bygherreprisen 2016 gik til Region Sjælland, som har vist en stærk bygherrepræstation, der virkeliggør den regionale behandlingsstrategi – recovery.

 • Bygherreprisen 2013
  Temaet var "Godt købmandskab". Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben formede et forløb som aktivt inddrog Bygherreforeningens medlemmer i både formuleringen af prisens faglige hot spot tema og nomineringen af potentielle vindere til prisen på 100.000 kr. Temaet “Godt købmandskab” stillede skarpt på den professionelle bygherres evne til at opnå et fremragende byggeri, selvom ressourcerne er begrænsede. Bygherreprisen i 2013 blev vundet af Esbjerg Kommune for projektet Blue Water Dokken, der gjorde sportshallen til et af Esbjerg Kommunes fyrtårne.

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch, hvis du har nogen spørgsmål.

 

Sidse Buch

 

Email: fonden@boligfondenkuben.dk

Tlf.: 23 23 01 94