Procesprisen

Procesprisen uddeles i et samarbejde med Lean Construction-DK-netværket. Procesprisen påskønner en fornem indsats rettet mod etableringen af et ubrudt, effektivt flow i byggeriets produktion og montage. 

 • Procesprisen 2023
  Statens Serum Institut modtager Procesprisen 2023 for deres banebrydende tilgang til opførelsen af en ny højtsikret køle- og frysebygning. Bygningen blev realiseret på rekordtid på kun fire en halv måned og er resultatet af ekstraordinær projektledelse og samarbejde.

 • Procesprisen 2022
  Procesprisen gik i 2022 til NCC Danmark A/S og Nyt Hospital Nordsjælland. På projektet har en meget aktiv og åben bygherre taget et opgør med de traditionelle grænser i aftaleforholdet og taget ansvar for udvikling af helhedsorienterede tidsplaner for byggeriet i tæt samarbejde med entreprenøren.
 • Procesprisen 2021
  Enemærke & Petersen vinder Boligfonden Kubens Procespris 2021, som uddeles af Boligfonden Kuben i samarbejde med Lean Construction-DK Netværket. Enemærke & Petersen får prisen for projektet Den Hjælpende Hånd, hvor der er udviklet et enkelt koncept, som har et stort potentiale til at ændre på kulturen i den danske byggebranche.

 • Procesprisen 2020
  Lendager Group vinder Boligfonden Kubens Procespris 2020, som uddeles i samarbejde med Lean Construction-DK Netværket. Lendager Group får prisen for nytænke processer og metoder på Ressourcerækkerne i Ørestad og sætte kursen for fremtidens byggeri med upcyclede materialer. De har transformeret en typisk lineær proces til en cirkulær. Og så har de med succes gentænkt roller og formået at sætte de rette kompetencer i spil på rette tid.

 • Procesprisen 2019
  I 2019 gik Procesprisen til ByK med TRUST, som er et strategisk partnerskab om udvikling og udførelse af skole- og institutionsbyggeri i København. Partnerskabet består af Enemærke & Petersen, Nøhr & Sigsgaard, KANT Arkitekter, Dominia, Norconsult, GHB Landskabsarkitekter og Byggeri København (ByK). TRUST-samarbejdet vandt prisen, fordi de har været first movers inden for strategiske partnerskaber i byggeriet, kombineret med stor åbenhed og en helt særlig vilje til at dele viden med andre. Læs mere om projektet her: ByK med Trust vinder Procesprisen

 • Procesprisen 2018
  Procesprisen 2018 satte fokus på processerne i byggeriet, som er altafgørende for, om byggeriet bliver godt og effektivt udført. Prisen blev uddelt for syvende gang i 2018 og gik til Vandpartner. Vandpartner vandt prisen for deres mangeårige arbejde med at skabe en ny samarbejdskultur. De har lagt sig i selen for at skabe en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel, som skaber større værdi og udvikler stærkere løsninger end ved det traditionelle anlægsarbejde, lød det fra formanden for Lean Construction Jakob Lemming Christensen. Læs mere om projektet her: https://www.boligfondenkuben.dk/nyheder/88-vandpartner-vinder-boligfonden-kubens-procespris

 • Procesprisen 2016
  Byg til Vækst vandt Procesprisen 2016 for sit bredt forankrede samarbejde for bygge- og anlægsbranchen på Fyn, Bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond, 3F, KPC, AMU Fyn, Erhvervsakademiet Lillebælt og Odense kommune. Byg til Vækst har vist, hvordan en fokuseret og bredt forankret indsats kan gøre en markant positiv forskel for byggeprocesserne og for alle der er involveret og samtidig pege fremad med en progressiv strategi for next step.

 • Procesprisen 2013
  Entreprenørfirmaet Hoffmann vandt Procesprisen 2013 for deres arbejde med at inddrage medarbejderne i firmaets fremtidige strategi. Hoffmann vandt prisen, fordi firmaet gennem sin strategiproces har skabt en kulturændring i firmaet med fokus på arbejdsmiljø, sikkerhed og produktivitet. Resultaterne tæller blandt andet en imponerende arbejdsulykkesstatistik og er skabt ved at involvere alle medarbejdergrupper og samarbejdspartner

 • Procesprisen 2009
  Det jyske boligselskab Fruehøjgård vandt Procesprisen 2009 for udviklingen af byggeprocesser, inspireret af såvel Projekt Hus som af Lean Construction. 
  Læs mere her.

 • Procesprisen 2007
  Procesprisen 2007 gik til FM Bygningsdrift. Firmaet vandt prisen for at have etableret en ny service i byggebranchen: Nemlig at drive byggepladsen. FM Bygningsdrift formåede at professionalisere dette område. De har vist, at de kan i praksis – især i slutfasen. Området rummer dog store muligheder for at forbedre byggeprocessen med en helt ny tilgang fra start til slut. 
  Læs mere her.

 • Procesprisen 2006
  I 2006 vandt Arkitema procesprisen for at nytænke arkitektens rolle og ydelser. Arkitemas Sensemaking forståelse er unikt i sin grundform og perspektiverer processerne i en byggeopgave på en ny og spændende måde. Det er komitéens vurdering, at Sensemaking forståelsen er værdiskabende, ikke kun i forhold til de enkelte processer, men også - og ikke mindst - for selve slutproduktet.
  Læs mere her.

 • Procesprisen 2005
  Enemærke og Petersen vandt den allerførste Procespris i 2005. Byggefirmaet vandt for sin udviklingskultur, som i mange år har omhandlet at gøre tingene bedre og smartere. En tilgang, som har lejret sig i en permanent udviklingskultur.
   
  Læs mere her. 

Sociale medier

Boligfonden Kuben er på Instagram og LinkedIn.

 

Følg os på Instagram her.

Følg os på LinkedIn her

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch, hvis du har nogen spørgsmål.

 

Sidse Buch

 

Email: fonden@boligfondenkuben.dk

Tlf.: 23 23 01 94